"Odliczator" Czyli ile zostalo do pewnego wydarze


(Mck1964) #1

witam..Na roznych stonach widzialem skrypt ktory odliczal czas do nastepnego wydarzenia.Np. nastepnego meczu i pisze:

"Do nastepnego meczu pozostalo: xx godzin xx minut xx sekund

Wiem ze to non stop odlicza

Ma ktos moze taki skrypt i moglby go ujawnic?

z gory dziekuje


(Skr3czu) #2

Zobacz tutaj:

:arrow: http://www.cmtexts.calctc.com/strona6.php

Nazwa:ODliczator


(Mck1964) #3

dzieki

oby wiecej takich pomocnikow :!: :!:


(Domichaelo) #4

http://www.webdiary.pl/modules/javascript/index.php duzo ciekawych skryptow


(Skr3czu) #5

ale to jest JS ,a lepsze jest php


(Mck1964) #6

Jest ktos w stanie ustawic mi ten kod tak aby odliczania trwalo do 5.11.2006 godzina: 11:30 z ta godzina nie umie sobie poradzic :frowning:

<?

//obliczanie dni

$wakacje = mktime('9','9','06',11,05,06);

$dzis = mktime('11');


$zostalo_s = $wakacje - $dzis;

$dni = floor($zostalo_s / (24*60*60));

//obliczanie dni - end


//obliczanie godzin

$czas_p = mktime(23,59,59);

$czas_t = mktime();


$rs = $czas_p - $czas_t;

$h = floor($rs / (60*60));

//obliczanie godzin - end


//obliczanie minut

$datat = date('H:i:s');

$tablica = explode(':', $datat);

$m = 60 - $tablica[1];

//obliczanie minut - end


//obliczanie sekund

$s = 60 - $tablica[2];

//obliczanie sekund - end


echo 'Do najbliższego meczu zostało: '.$dni.' dni, '.$h.' godzin '.$m.' minut '.$s.' sekund.';


?>[/code]

(Fora) #7

Nook skoro wyraźnie piszesz na swojej stronie

to pomóż koledze Mck w tym skrypcie ODliczator , który napisałeś SAM :mrgreen:


(Mck1964) #8

hehe dzieki za poparcie

czekamy czekamy :lol:


(Skr3czu) #9

To już nie jest moja strona:)

ale powiem jak zrobić skrypt:)

Godzine musisz zmienić to co jest na czerwono:


(Domichaelo) #10

nook ale przeciez po lewej stronie w download pisze skrypty php i tam sa...


(Mck1964) #11

Dziekuje wszystkim za pomoc

Temat do zamkniecia


(Monczkin) #12

mck1964 na przyszłość nazywaj tematy konkretnie :!:


(Mck1964) #13

kurcze nadal mam problem...

(ale wyciagam tematy) :lol: :lol:

kod ze strony wyglada tak:

<?

//obliczanie dni

$wakacje = mktime('9','9','06',12,13,06);

$dzis = mktime('11');


$zostalo_s = $wakacje - $dzis;

$dni = floor($zostalo_s / (24*60*60));

//obliczanie dni - end


//obliczanie godzin

$czas_p = mktime(9,14,59);

$czas_t = mktime();


$rs = $czas_p - $czas_t;

$h = floor($rs / (60*60));

//obliczanie godzin - end


//obliczanie minut

$datat = date('H:i:s');

$tablica = explode(':', $datat);

$m = 60 - $tablica[1];

//obliczanie minut - end


//obliczanie sekund

$s = 60 - $tablica[2];

//obliczanie sekund - end


echo 'Do najbliższego meczu zostało: '.$dni.' dni, '.$h.' godzin '.$m.' minut '.$s.' sekund.';


?>[/code]

chcialem ustawic aby bylo 13.12.2006 godzina 9.15 :wink:

cos robie zle poniewaz na stronie mam:

Do najbliższego meczu zostało: 2 dni, -11 godzin 16 minut 1 sekund.

ten minus mnie przeeraza

ktos podpowie? ;>