Cześć,
Mam problem z pewnym folderem, który mimo że posiada uprawienia, nie mogę go usunąć:
Próbowałem usunąć folder w trybie awaryjnym Windowsa 10, ale efekt ten sam.
Folder waży kilka GB i jest zbędny już.
Cześć,
Mam problem z pewnym folderem, który mimo że posiada uprawienia, nie mogę go usunąć:
Próbowałem usunąć folder w trybie awaryjnym Windowsa 10, ale efekt ten sam.
Folder waży kilka GB i jest zbędny już.
Prawdopodobnie nadając uprawnienia nie dałeś ich dziedziczenia
Bez problemu skasujesz go z poziomu live CD dowolnego Linuksa.
Zresetuj komputer i spróbuj jeszcze raz, jeżeli nie zadziała kliknij prawy przycisk na folder - właściwości - zabezpieczenia - edytuj - i dodaj użytkownika na którym jesteś ten Paweł tam jak klikniesz sprawdź nazwy to dopisze tobie z automatu to co po lewej
Albo uruchom jakieś live usb z linuxem
Przejmij folder NTFSAcces to raz. Drugi raz OpenedFilesView ze spolszczeniem na dole strony. OpenedFilesView - View opened/locked files in your system (sharing violation issues)
Bo to jest tak, że choćbyś przejął folder, a jakiś plik folderu trzyma jakiś systemowy proces, to za chiny nie usuniesz folderu. Trzeba zaznaczyć w opcjach opened wszystko i poszukać pliku/folderu - zamknąć uchwyty. Wtedy z opened znika i możesz w lokalizacji wyrzucać do kosza.
Jest jeszcze Delete.On.Reboot 1.66 - dobreprogramy usuwa przy restarcie
Radź sobie. Żadnych unlockerów, bo może i usuniesz, ale ścieżki zostaną i będzie dużo errorów - gwarantowane.
Zastosuj Unlocker. Ten mini program daje radę gdzie inne narzędzia się wykładają. Tylko zwróć uwagę aby instalator był oryginalny (czysty) bez syfu w wadze 393KB wersja 1.9.2 . Jeżeli to nie jest folder systemowy to żadnych „errorów” nie będzie nawet w dzienniku zdarzeń.
Raczej „zrestartuj”
Nie rozumiem ? Jeżeli chodzi o poprawność to:
Żeby było ciekawej „zrestartować” nie ma w słowniku pwn więc wychodzi, że jest potoczne ale jest słowo restartować ^^
Nie o formę słowną mi chodziło… Reset oznacza przywrócenie do ustawień fabrycznych, w przypadku systemu wiąże się to z utratą plików. Restart to ponowne uruchomienie jednostki.
Więc tak, jedynie Unlocker sobie radzi z usuwaniem folderu i jego zawartością. Ale jest strasznie wolny, z godzinę temu włączyłem go i usuwa do teraz. W tle niech sobie usuwa, nie przeszkadza.
a ok, jeżeli patrzy po angielsku to tak
ale że polski to taki piękny język to można użyć i jest ok
Myślę, że po angielsku byłoby „reboot”
Folder został usunięty, także dzięki bardzo za propozycję programów.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.