Witam mam pewien problem z połączeniem do Internetu. Piszę tego posta bo nie znalazłem innego który mógłby mi pomóc. Mam system Windows xp pro z SP3 i zainstalowanym najnowszym avastem, łącze się z netem przez kabel. Od pewnego czasu pojawia mi się taki komunikat że ma problemy z odnawianiem adresu IP, gdy chcę naprawić połączenie. Dodam że gdy kabel podłączam do innego laptopa (Vista) pojawia się połączenie internetowe.
Potem próbowałem przywracania ustawień systemowych z przed czasu gdy miałem połączenie, skanowania kompa w poszukiwania wirusów (nic nie znalazłem), wyłączania zapory i avasta, wpisywanie adresu IP od tamtego laptopa, aktualizowanie sterowników do karty sieciowej i nic nie pomogło. Później pojawiło się połączenie na dzień i myślałem że będzie wszystko ok. jednak następnego dnia był taki sam problem.
Dodam, że raczej to raczej nie jest problem z wejściem ani hardwarem, ponieważ przy wpisywaniu IP ok. kumpla który podłączał Internet windows przy naprawianiu połączenie potwierdzał że jest wszystko ok. ale nie pojawiał się net.
Proszę o pomoc i przystępne wytłumaczenie jak to naprawić ponieważ przyznam, że jestem w tej sprawie zielony
Oto moje dane z ipconfig i ipconfig/all