Odnośnik do strony w html

Witam i z góry przepraszam za nazwę tematu ,nie wiem jak to konkretnie sprecyzować .

No więc chciałbym utworzyć coś w postaci odnośnika do strony który po wpisaniu tekstu na forum dopisze go do końcówki linki i automatycznie do niej przeniesie ,już tłumacze o co konkretnie chodzi .

Mam link do strony

/sygn/sign.php?usn=

Po wpisaniu danego numeru generuje się sygnatura do gry ,chciałbym na forum opartym na IP Board umieścić temat a w nim tabelke w której można będzie wpisać kod i button generuj a on sam dopisze ten numer do końcówki tego linku który wyzej podałem i wygeneruje link lub otworzy go w nowej karcie .

Jeżeli ktoś wie jak coś takiego wykonać proszę o pomoc

Z góry dziękuję

Czyli chcesz zrobić sobie pole w które wpisujesz se numerek a on ci wchodzi na linka z dopisaniem tego numerka ??

W html nie da rady ;], php najprościej.

Pobierasz se formularzem numerek, i potem tylko łączysz z twoim url. Tut php i heya ;] Jak będziesz miał konkretniejszy problem (a nie typu zrób za mnie), to napisz ;]

Zwróciłem się do was gdyż mam co do tego mniemane pojecie .Rozumiem ze to php da rade pod ip board?

O coś takiego chodzi…? Nie wiem jak w IP Board włączyć HTML i te znaczniki, ale coś takiego trzeba wstawić.

Bardzo dziękuję ,wszystko wyszło w praniu .Temat do zamknięcia i jeszcze raz dziękuje .