Zauważyłam ostatnio, że na niektórych stronach gdzie mam założone konto i nie tylko mogę odpowiadać na posty będąc zalogowana na facebooku.
Dziwna sprawa ponieważ powinnam odpisywać z poziomu swojego konta z danej strony a nie przez facebooka jest opcja to wyłączyć czy to już jest jakoś automatem zaprogramowane.
Ciekawostka skąd dana strona wie że mam konto na facebooku ?
Mniejsze strony przechodzą na taki model, żeby zrzucić z siebie obowiązek moderowania komentarzy. Osobiście znam jedną taką, na której z dnia na dzień zostałem pozbawiony możliwości komentowania ze względu na brak konta fb
Totalny bezsens nie każdy ma konto na facebooku a nie każdy też chce żeby ktoś znał imie i nazwisko.
Macie na myśli Onet i artykuły Anny Rojek-Kiełbasy?
Nie.
Komputer Świat przeszedł na przykład na taki system.
I stracił przez to jednego czytelnika.
Wszędzie w sieci ten upierdliwy FK…
Mam poblokowane te głupie wtyczki na stronach i nawet mi się nie ładują te komentarze.
Na Chrome artykuły z Komputer Świat otwierają się w Onecie, a w Firefoxie normalnie na Komputer Świat.
Ładnie to wszystko jest pomieszane z poplątaniem.
Baleronów Kiełbasy chyba i tak nic nie przebije.
Masz konto na FB założone na prawdziwe dane?
Dlaczego tak się dziwisz? Jaki sens zakładać na fałszywe i robić z siebie dziwaka? Albo bierzesz w tej zabawie udział albo nie
To ja będę decydować jak się bawię
Taką masz nadzieję, ale przecież algorytmy fb skutecznie wyłapią jak się do ciebie zwracają znajomi, z kim i gdzie spędzasz czas, gdzie mieszkasz, gdzie pracujesz etc Takie udawanie że oto ja przechytrzyłem fb to jest tylko okłamywanie samego siebie
Na razie algorytmy fejsika nie potrafią mi nawet zaserwować języka polskiego, wyświetlając mi się cały czas w “lengłidżu”. Więc o resztę “śledzenia” jestem absolutnie spokojny.
Ważne że jesteś szczęśliwy
Ważne, że wiem co udostępniam
Nie kontrolujesz tego co udostępniają twoi znajomi, gdzie cię oznaczają, co do ciebie piszą, a pewnie znaczenie ma nawet jakie posty komentujesz.
Widzisz, sęk w tym, że lista moich znajomych jest pusta. Na Messengerze można rozmawiać nie mając osoby w “znajomych”. A komentarze? Gromadzą się pod fejkową tożsamością, którą co jakiś czas zmieniam.
Zakładasz co jakiś czas nowe konta?
Nie wiedziałem, że nie można?
Znajomi muszą mieć z tobą zabawę
Jacy znajomi?