Kupiłem kiedyś komputer stacjonarny z Windows 10 w wersji BOX, karteczka z kluczem, ładne pudełeczko, nośnik systemu w postaci klucza USB itp. Komputer uległ uszkodzeniu, naprawa nieopłacalna - trafił do utylizacji.
Przesiadłem się na laptopa, w którym był już system tak więc to ładne pudełeczko z Windows 10 jest mi niepotrzebne. Czy mogę je legalnie odsprzedać? Można taki system zainstalować na innym komputerze?
Swego czasu zaktualizowałem w laptopie Windows 7 pro do Windows 10 pro. Teraz chciałbym wymienić w tym laptopie dysk co wiąże się z ponowną instalacją systemu. Mam oryginalny nośnik Windows 10 home, czy mogę z niego zainstalować system i aktywować go kluczem Windows 7 Pro który był zaktualizowany do Windows 10?
A musisz reinstalowac, by był świeży? Przywróć do ustawień początkowych + (nie) zachowaj pliki.
Jak nie masz wirusów, to będzie dokąłdnie tak samo po resecie.
Co do 1, to dołącz skan /kopie zamówienia/faktury, ale możesz tego W10 sprzedawać w ciemno i za cenę zbliżoną do oryginalnej, masz wszystko w najlepszym porządku.
Lepiej zrobić nośnik na usb i zainstalować. System instalowany z płyty będzie się aktualizował nie wiem ile i nie wiadomo czy się zaktualizuje jak trzeba (powinien, ale różnie jest z Windowsami). Nie warto się denerwować.