Odstęp między logo strony a menu


(Xear72) #1

Witam. Mam pewien problem. Między logo strony a menu jest niepożądany odstęp… Jak go usunąć?

image.php?album_id=20&image_id=3179

Z góry dzięki i pozdrawiam!


(Agatonster) #2

Xear72 ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Thmastercz) #3

pewnie musisz ustawic w stylach margin 0 ;


(Xear72) #4

Właśnie w tym jest problem to nie pomaga ;/


(Thmastercz) #5

wstaw w style

*

 {

    margin: 0;

    padding: 0;

 }

(Damgora) #6

daj kod (fragment opisujący to logo i menu), sprawdź czy ten pikselowy pasek nie jest ‘wrysowany’ w grafice tła.


(Xear72) #7

Menu i logo HTML

[/code] menu CSS

[code]ul#menu { margin:0px; padding:0px; list-style-type:none; width:auto; position:relative; display:block; height:30px; font-size:12px; background:transparent url(zdjecia/menu.png) repeat-x top left; font-family:Verdana, Tahoma, Arial; font-weight: 700; letter-spacing: 1px; word-spacing: 1px; border-bottom:0px solid #000000; border-top:0px solid #000000; } ul#menu li { display:block; float:left; margin:0; padding:0; } ul#menu li a { display:block; float:left; color:#999999; text-decoration:none; font-weight:bold; padding:7px 20px 0 20px; } ul#menu li a:hover { color:#FFFFFF; height:22px; background:transparent url(zdjecia/menu.png) 0px -30px no-repeat; }

Nie jest wrysowany w tło


(Thmastercz) #8

ten problem wystepuje chyba tylko w ie wiec dodaj do styli jesli sie nie myle, i pisz nastepnym razem ze to ie

img {

display: block;

}

(Xear72) #9

Wszystko działa tylko na IE i na firefoxie a na operze nie :?

Problem występował we wszystkich przeglądarkach

Dodane 12.08.2010 (Cz) 20:45

wklejiłem:

img { display: block;

      margin: 0;

      padding: 0; }

Nie działa(opera) potem wklejiłem samo:

img { display: block; }

Też nie działa

Dodane 12.08.2010 (Cz) 20:50

dziwna sprawa… przeglądałem właśnie swoą stronę na operze. Nie wiem czemu ale ją odświeżyłem… WSZYSKO DZIAŁA!

(wcześniej też odświeżałem, po wrzuceniu na serwer)


(Kontakt) #10

Mogło Ci coś w pamięci zostać :wink: