Odświeżanie diva przy pomocy jQuery


(hoobert) #1

Witam, znalazłem skrypt do odświeżania diva co jakiś ustalony czas.

Są tutaj 2 pliki.

Pierwszy index.html

[/code] i drugi prosty plik refresh.php
[code]<?php echo rand(); ?>
W tym wypadku funkcja ładuje plik refresh.php po czym odświeża zawartość co 100ms. Moje pytanie jest takie, czy istnieje możliwość, aby zamiast ładować ten plik refresh.php można było już w samej funkcji wpisać ten kod php. Czyli mniej więcej, żeby zamiast pobierać kod php z innego pliku, była możliwość wprowadzenia go w samej funkcji javascript. Czyli, aby w miejscu

$('#loaddiv').fadeOut('slow').load('refresh.php').fadeIn("slow");

była możliwość wprowadzenia <?php echo rand(); ?>

Z góry dziękuję za odpowiedź,

pozdrawiam.


(Kacper B Zuk) #2

Z tego co mi wiadomo, to nie. PHP jest wykonywane po stronie servera, nie po stronie użytkownika.


(Masters87) #3

a w czym Ci przeszkadza takie rozwiązanie?


(Drobok) #4

Jedyne co możesz zrobić to przepisać php na js. W ogóle po co ci ten php ? To jest tylko przykład a ty musisz powiedzieć co chcesz uczynić z tym kodem by ktokolwiek mógł ci pomóc.


(Grzesie K) #5

Być może chodzi o to by zamiast load() użyć html()?