Odświeżanie strony w iframe co 5 sekund


(Marcinch7) #1

Jak napisać skrypt, który odświeża zawartość strony w iframe co 5 sekund?? Może być napisany w : PHP lub HTML - o ile to możliwe.

Proszę o pomoc i Pozdrawiam :slight_smile:


(Szczepanczyk) #2

http://www.codewalkers.com/c/a/Display- ... o-Refresh/


(Marcinch7) #3

Niezupełnie o to mi chodziło... Nie może wykorzystywać baz danych... Proszę o gotowy skrypt.


(Kutar 0) #4

http://www.kurshtml.boo.pl/html/automat ... ,body.html


(Marek Ciarkowski) #5

sorry ja tak z ciekawości pytam. Po co chcesz odświeżać fragment strony co 5 sek ? to chyba raczej wkurzające niż potrzebne odwiedzającym stronę. A tak ogólnie to w zwykłym html można to ustawić tylko nie wiem czy mozilla to akceptuje :roll:


(Marcinch7) #6

ma to być prosty skrypt reklamy. W iframe co 5 sekund ma nastąpić odświerzenie.


(Xaros) #7

Wpychasz to miedzy

w pliku, który znajduje się w iframe.

content=0 - to czas oczekiwania na Refresh w sekuncach


(Gogulas) #8

Czesc, to mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość.

Szukam skrypu (najlepiej w HTMLu, w ostateczności php) który pozwolił by refreshować strone w ramce, tak żeby refreshowała się tylko jedna z ramek....

skrypt

niestety mi nie dziala, nie laduje sie strona wp, lecz refresuje juz otwarta, rownie dobrze po znaczniku "=5" mogło by juz nic nie być , ale ten skrypt i tak nie ratuje mnie do konca, bo tak jak napisalem wyzej chcialbym ladowanei wybranej strony w innej ramce ("target") co okreslona ilosc sekund.

mam nadzieje ze to jest "duable"

poruszono w tym topicu temat refreshu wiec chyba w dobrym miejscu pisze..

Złączono Posta : 04.09.2007 (Wto) 7:32

Nikt nie wie?


(_mnich) #9

pokaż źródło swoich wypocin to na pewno pomoże powiedzieć ci co jest nie tak


(Gogulas) #10

Nie ma takowego, poprostu szukam skrypytu do refreshowania wybranej ramki z innej ramki albo z indexu ramek :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 04.09.2007 (Wto) 11:59

Nikt nie wie jak to można zrobić?


(Kutar 0) #11

(Gogulas) #12

Czesc, ten skrypt niestety nie chce zadzialac jak nalezy, tzn. laduje cala strone olewajac ramki...

http://www.minisx1.yoyo.pl/1/index.htm

tutaj masz zrarowana ta stronke, moze wynajdziesz co robie zle...

http://www.minisx1.yoyo.pl/1/ref.rar

z gory dzieki za pomoc :slight_smile:

Nie pomysl sobie ze nie zadzialao i odrazu tutaj napisalem :slight_smile: trosze sie wczesniej poglowilem, ale nic sie sqtqje....


(Kutar 0) #13

Wirtualna Polska ma zabezpieczenie przed wyświetleniem swojej strony w cudzej ramce :stuck_out_tongue: Skrypt działa prawidłowo :slight_smile:


(Gogulas) #14

Ahhh, wyszła wyśmienita pętela :slight_smile: do target ramki nei chce ladowac, ale to nic bo poczatkowo nawet tego nie chciale, myslalem ze inaczej nie bedzie sie dalo, serdeczne dzieki za pomoc, jakbys mogl to wrzuc jeszze na maxa okrojona wersje tego skryptu bez ladowania do konkretnej ramki :slight_smile:

Wielkie dzieki za pomoc :smiley:


(Kutar 0) #15

yyy... no ale bez ładowania do konkretnej ramki, to po prostu wrzucasz

w head ramki, którą chcesz odświeżyć