Odświeżanie strony


(system) #1

Witam Ja mam taka sprawe mam ten kalkulator http://daro822.prv.pl/bank/kalkulator.php i dalo by sie zrobic tak zeby po wyliczeniu pojawial sie wynik ale zeby sie strona nie odświeżała, a w konsekwencji by po wyliczeniu wyniki miala dana osoba przed oczyma......podaje nizej skrypt strony

Śląski Bank Spółdzielczy








<?php



$kwota = str_replace(',', '.', $_POST['kwota']);

$okres = str_replace(',', '.', $_POST['okres']);


$oprocentowanie = str_replace(',', '.', $_POST['oprocentowanie']);






if(($kwota>0)&&($oprocentowanie==12)&&($okres<=14)){


$kwota2 = $kwota;


$oprocentowanie2 = $oprocentowanie;


$okres2 = $okres;


$wnioskowanakwota=$kwota-(($kwota*5)/100);


$odsetki=((($kwota*$oprocentowanie)/100)*($okres +1))/24;


$rata=($odsetki/$okres)+($kwota/$okres);


}

elseif (($kwota>0)&&($oprocentowanie==14)&&($okres > 14)&&($okres<=26)){


$kwota2 = $kwota;


$oprocentowanie2 = $oprocentowanie;


$okres2 = $okres;


$wnioskowanakwota=$kwota-(($kwota*5)/100);


$odsetki=((($kwota*$oprocentowanie)/100)*($okres +1))/24;


$rata=($odsetki/$okres)+($kwota/$okres);


}elseif(($kwota>0)&&($oprocentowanie==15)&&($okres > 26)&&($okres<=38)) {




$kwota2 = $kwota;


$oprocentowanie2 = $oprocentowanie;


$okres2 = $okres;


$wnioskowanakwota=$kwota-(($kwota*5)/100);


$odsetki=((($kwota*$oprocentowanie)/100)*($okres +1))/24;


$rata=($odsetki/$okres)+($kwota/$okres);


}

elseif (($kwota>0)&&($oprocentowanie>0)&&($okres>0)){

$uwaga="błąd";


}


else{



}

?>

index_01_old.gif
index_02.gif
index_03.gif
index_04.gif
index_05.gif
index_06.gif
index_07.gif
index_08.gif
index_09.gif

e-Bank

| KALKULATOR KREDYTOWY |
|


|
| Wnioskowana kwota kredytu | ? print''; ? PLN |
| Prowizja przygotowawcza wynosi |        5% |
| Oprocentowanie | / do 14 m-cy 12% |
|   | /powyżej 14 do 26 m-cy 14% |
|   | /powyżej 26 do 38 m-cy 15% |
| Okres kredytowania | ? print''; ?miesięcy   ?php echo (''. $uwaga.''); ? |
| Oblicz | |
|


|

|   KWOTA DLA KLIENTA | ? if ($wnioskowanakwota0){ print (str_replace(',' , '.',number_format($wnioskowanakwota,0)).' '); } ? | PLN |




([alex]) #2

Oczywiście że się da, tylko że wszelkie obliczenia masz przenieść do JS.


(system) #3

Co to znaczy JS?


(Agatonster) #4

daro822 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(somekind) #5

(system) #6

Nie znam Java Script w PHP chce to zrobić....


([alex]) #7

PHP działa po stronie serwera, a to oznacza że bez odświeżania nie da rady.