Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

Tak, można :slight_smile:

A propos - czy podana jest aktualna wersja LogonStudio (ściąga się jakieś rc6, a najnowsza wersja to 1.0).

i jeszcze jedno, czy którys z tych patchy dodaje ten efekt ??

http://youtube.com/watch?v=OSGdyfFkkK8

Ten program.

to trial??

Niestety tak :frowning:

a niebede miał potemproblemów z odinstalowaniem???

Nie :smiley:

a ilu dniowa??

30, troche zjada pamięci-tyle co exploler

a przy instalacji plików to zachowam swoje dawne pliki. Np jak wgram logonstudio to bede miał swoje profile??? sorka ze sie tak dopytuje ale musze wiedziec czy to czegos nie rozwali w systemie,bo wtedy bedzie niezła awantura z rodzenstwem :frowning:

Złączono Posty : 05.02.2007 (Pon) 12:41

mam problem ze stylerem. mianowici jak chcem go uruchomic to wygrakuje mi blad niemozna znalesc pliku unrar.dll.

No tak wszystko pieknie i ładnie, poza jednym, te ikonki wylogowania i zamknięcia się “rozmazują” ściągnąłem ten plik explorer.exe podany w pierwszym poście, podmieniłem wedle instrukcji, wszystko pieknie do ponownego uruchomienia, kiedy miał się wczytywac proces explorer.exe wyskoczył błąd:

explorer.exe nie jest prawidłową aplikacja systemu Win32

i win się dalej nie ładował bp plik explorer.exe popsuty się okazał.

próbowałem ten plik kilka razy ściagać i lipa za każdym razem to samo, najwidocznie w pierwszym poście Arek masz link do uszkodzonego pliku.

Zapodajcie ktoś linkiem do tego explorer.exe ale działającego.

Poza tym małym błędem to wielkie gratki za całe How To, efekt końcowy, zero problemów a wygląd jak Vista.

Chociaż pozmieniałbym conieco w tym How To, bo wedle Twojej kolejności instalowane progsy niektóre się kopcą, również instrukcje do VTP 6 musiałbyś rozwinąć trochę, bo instalująć VTP nie musimy instalować kilku innych dodatków zawartych już w VTP, jak również odwrotnie, mając już te dodatki zainstalowane nie musimy ich zaznaczać w VTP, więc tego gif’a z opisem instalacji VTP należałoby trochę rozszerzyć.

Miałby jeszcze kilka uwag ale nie chce już mi się o nich pisać…

Nie zgadzam sie z tobą plik explorer jest całkowicie sprawny i kolejność programów tez jest poprawna robiłem ten how to na 3 różnych kompach i wszędzie działa sam miałem tylko na początku problem ze stylerem i z wb ale to dlatego ze przekombinowałem :slight_smile:

Arek F.** Arek F.**

Ano zmieniłem Windows Xp na Vistę. Wszystko super, działa ładnie. Ale… Otwieram okno Mój Komputer i zamiast ikon dyków C, D i E mam ikony białych kartek. Co zrobic? Kto pomoże?

A to jeszcze ciekawe, że wskakują te ikona i zaraz zmieniają się na ikony białych kartek… W awaryjnym były normalnie wyświetlane…

Co do stylera >> Pobierz to, rozpakuj i wklej do C:\WINDOWS i C:\WINDOWS\system32 .

Było. Przeczytaj cały temat :x

Coraz częściej zgłaszacie mi ten błąd ( nie tylko tu ale również na PM, GG etc.). W uaktalnieniu podam rozwiązanie (nie prosić wcześniej bo to długie, trudne, zagmatwane)

Po instalacja Vista Icon Pack na pulpicie powinna być ikona Rebuild Icon Cache, kliknij ją dwukrotnie :slight_smile:

A nawiasem mówiąc uaktualnienie tuż, tuż :slight_smile:

Co zrobić jeśli możliwość przejścia na widok kategorii w panelu sterowania jest nie możliwa, a chce sie mieć? (nie widać "przejdź do widoku kategorii)

W dolnej części panelu znajdziesz tę opcję 8) :lol:

Jak by była to bym posta nie napisał.

Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.

Wg. mnie lepiej jest użyc skórki YAFVC3 http://www.deviantart.com/download/31899971/

Co do ikonek do winampa można je wrzucić Reshackerem.

Wystarczy ściągnąć tenże program, otworzyć plik winamp.exe na górze “Action” --> “Replace Icon” --> po prawej zaznaczyć ikonę za którą ma być ta vistowa --> po lewej kliknąć “Open file with new icon…” i podaj lokalizacje tej nowej ikony, “file” --> “save” . Potem wystarczy zmienić ikonkę w Winampie i tyle. myślę że to dosyć proste i każdy mógł na to wpaść ale tak na wszeli wypadek napisalem :smiley: