Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

Niemożność uruchamiania systemu- najczęściej :lol: , błędy podmiany plików, niepełna transformacja.

Mam pytanie. Skąd moge sciągnąć gry z visty? (Prosze o takie do których nie muszę używać bit torrenta bo to jest dziadostwo)

Co do ikon Arku, moim zdaniem lepiej instalować je w normalnym tybie, może i dlatego że się instalują 10x szybciej (przynajmniej u mnie), zresetować kompa i wtedy nie będzie tak zwanego efektu “spłaszczonych ikon”.

Zainstalowałem Vista Transformation Pack 6 no i wszystko działa glancuś fajnuś tylko jeden efekt jakoś nie chce:

f71ab0171bf5bdc0.jpg

a chciałbym by był taki:

c98cd5a80d164e7a.jpg

(to są opcje z sidebara i jakoś ten efekt jest :? )

Pytanie brzmi: czy można uzyskać ten efekt nie instalując kolejnych programów :?:

Sorry, jeżeli gdzieś to było poruszone.

Dzięki i pozdro.

Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest zakup pełnej wersji WindowBlinds!

A za ile jest?

LEŃ!

$19.95

tak trudno wejść na stronę producenta?

A u mnie wystąpił problem z podmienianiem explorera :/, bo miałem to rozymycie przycisków.

del x:\windows\system32\dllcache\explorer.exe -nie ma takiego pliku, folderu (wpisałem wiec x:\windows\explorer.exe usuneło)

rename x:\windows\explorer.exe kopiaexplorer.exe -nie ma takiego pliku też to sobie darowałem

copy x:\explorer.exe x:\windows\explorer.exe -tu bylo wszystko OK

exit -też sie powiodło :wink:

I po włączeniu kompa explorer mi sie nie chce załadować. I nie moge też żadnego włączyć z alt+ctrl+delete.

Więc ogólnie lipa, proszę o szybką pomoc, bo obsługa windowsa bez explorera jest bardzo uciążliwa ;).

Włóż płytkę z Windowsem, wciśnij CTRL + ALT +DEL wciśnij przycisk “Nowe zadanie”, wpisz cmd, wciśnij ENTER, wpisz komendę

gdzie X to litera CD-Romu, Z to dysk systemowy (przeważnie C )

wciśnij ENTER.

Ponownie wciśnij przycisk “Nowe zadanie” i wpisz komendę explorer.exe, wciśnij ENTER. Wtedy ponownie spróbuj podmienić plik na ten z HowTo bez wpisywania komendy:

I sprawdź efekt :wink:

Dzięki, udało się odzyskać explorera.

Pytanie:

7ee3f859dcae294f.jpg

Jeszcze nie próbowałem ponownie podmieniać. A nie da rady wyłączyć explorera w procesach i podmienić kopiuj,wklej :)?

Tak, ma być szare.

Tak, to są efekty “rozmazania”

Można i tak, ale pisanie o obydwu w HowTo było ponad moje siły :-o

Dziwne, ale ten explorer, nic nie pomaga :/. I chciałem jeszcze sie pochwalić, że wykonałem cale “how to” bez trybu awaryjnego (jak włączałem witał mnie blue screen;) I wszystko jest ok

Złączono Posta : 26.02.2007 (Pon) 19:55

Od razu sorry za doubla, ale chcialbym, żeby ktoś odopowiedział.

Głupi jestem i przez przypadek (nie wiem jak) wyłączylem ten pasek:

e67cff32b324b22b.jpg

który powinien być gdzieś tu. Można z niego wybierac Panel Sterowania i inne.

Jak go włączyć spowrotem?

Sry za glupote :slight_smile:

tego nie usuniesz

W dowolnym folderze Narzędzia -> Opcje folderów -> Zaznacz “Pokaż popularne zadania w folderach”

rafal125 o usuwaniu czego napisałes? :?

Ja przeciwnik jakich kolwiek udziwnien w systemie muszę się przyznać że to How TO mnie skusiło i zainstalowałem sobie VTP (oczywiście nie waliłem wszystkie jak leci tylko wybrane opcje :smiley: ) i muszę powiedzieć że efekt jest super. Komp nie zwolnił , a nawet powiem więcej apikacje typu TotCMD, IE7, GG uruchamiają się szybciej :smiley:

Arek F. Gratuluję zrobienia tak wspaniałego HowTO ;]

:slight_smile:

kosior6 , a pamiętasz może jakie? Chętnie bym się dowiedział, które nie spowolniają systemu.

kosior6 , a czy resztę programów też instalowałeś czy tylko VTP?

only VTP które jest podane na 1 stronie topicu zalinkowanego przez Arka;]

Niestety nie. Instalowałem tylko podstawowowe rzeczy typu Style Vizualne, Ikonki, Ikonki Tray, i to chyba wszystko :smiley: System na pierwszy rzut oka wygląda jak Vista a chodzi jak XP :smiley:

Ogólnie pack nie spowalnia. Takie bajery jak sidebar nie są mi potrzebne więc ich nie instalowałem :smiley:

kosior6 można prosić o parę screenów? :slight_smile: :slight_smile:

A czy to prawda, że nie kótre gry przestają działać przy VTP?

imposible.

skórka i ikonki nie mają żadnego wpływy na przyspieszenie pracy komputera. na pewno zajmują więcej mb w pamięci ram, więc teoretycznie efekt powinien być odwrotny, teoretycznie, gdyż sama skórka i ikonki jakoś nie są dużo bardziej zasobożerne od tych standardowych, więc w praktyce system zwolnić w sposób zauważalny nie powinien.

freedom rozmawiałem z twórcą tego HowTo i powiedział mi że to jest możliwe ponieważ niektóre pliki systemowe sa wymieniane na nowsze wersje i to może dać kopa :slight_smile:

Napewno nie! Wcześniej na wyglądzie klasycznym przy uruchomionej Operze, GG, TotCMD, WinAMPie było wolne około 300MB, teraz przy tych samych ustawieniach jest wolne 320-330.

Można ;0 Moze nie jest to nic specjalnego brak tapki, ale mi się podoba.

Lubię czerń :smiley: No i nie ma efektu glass ponieważ nie instalowałem glass2k mi to nie potrzebne :smiley:

schowek01wa2.th.jpg

schowek02ku1.th.jpg

schowek03es5.th.jpg