Niemożność uruchamiania systemu- najczęściej :lol: , błędy podmiany plików, niepełna transformacja.
Mam pytanie. Skąd moge sciągnąć gry z visty? (Prosze o takie do których nie muszę używać bit torrenta bo to jest dziadostwo)
Co do ikon Arku, moim zdaniem lepiej instalować je w normalnym tybie, może i dlatego że się instalują 10x szybciej (przynajmniej u mnie), zresetować kompa i wtedy nie będzie tak zwanego efektu “spłaszczonych ikon”.
Zainstalowałem Vista Transformation Pack 6 no i wszystko działa glancuś fajnuś tylko jeden efekt jakoś nie chce:
a chciałbym by był taki:
(to są opcje z sidebara i jakoś ten efekt jest :? )
Pytanie brzmi: czy można uzyskać ten efekt nie instalując kolejnych programów :?:
Sorry, jeżeli gdzieś to było poruszone.
Dzięki i pozdro.
Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest zakup pełnej wersji WindowBlinds!
A za ile jest?
LEŃ!
$19.95
tak trudno wejść na stronę producenta?
A u mnie wystąpił problem z podmienianiem explorera :/, bo miałem to rozymycie przycisków.
del x:\windows\system32\dllcache\explorer.exe -nie ma takiego pliku, folderu (wpisałem wiec x:\windows\explorer.exe usuneło)
rename x:\windows\explorer.exe kopiaexplorer.exe -nie ma takiego pliku też to sobie darowałem
copy x:\explorer.exe x:\windows\explorer.exe -tu bylo wszystko OK
exit -też sie powiodło
I po włączeniu kompa explorer mi sie nie chce załadować. I nie moge też żadnego włączyć z alt+ctrl+delete.
Więc ogólnie lipa, proszę o szybką pomoc, bo obsługa windowsa bez explorera jest bardzo uciążliwa ;).
Włóż płytkę z Windowsem, wciśnij CTRL + ALT +DEL wciśnij przycisk “Nowe zadanie”, wpisz cmd, wciśnij ENTER, wpisz komendę
gdzie X to litera CD-Romu, Z to dysk systemowy (przeważnie C )
wciśnij ENTER.
Ponownie wciśnij przycisk “Nowe zadanie” i wpisz komendę explorer.exe, wciśnij ENTER. Wtedy ponownie spróbuj podmienić plik na ten z HowTo bez wpisywania komendy:
I sprawdź efekt
Dzięki, udało się odzyskać explorera.
Pytanie:
Jeszcze nie próbowałem ponownie podmieniać. A nie da rady wyłączyć explorera w procesach i podmienić kopiuj,wklej :)?
Tak, ma być szare.
Tak, to są efekty “rozmazania”
Można i tak, ale pisanie o obydwu w HowTo było ponad moje siły :-o
Dziwne, ale ten explorer, nic nie pomaga :/. I chciałem jeszcze sie pochwalić, że wykonałem cale “how to” bez trybu awaryjnego (jak włączałem witał mnie blue screen;) I wszystko jest ok
Złączono Posta : 26.02.2007 (Pon) 19:55
Od razu sorry za doubla, ale chcialbym, żeby ktoś odopowiedział.
Głupi jestem i przez przypadek (nie wiem jak) wyłączylem ten pasek:
który powinien być gdzieś tu. Można z niego wybierac Panel Sterowania i inne.
Jak go włączyć spowrotem?
Sry za glupote
tego nie usuniesz
W dowolnym folderze Narzędzia -> Opcje folderów -> Zaznacz “Pokaż popularne zadania w folderach”
rafal125 o usuwaniu czego napisałes? :?
Ja przeciwnik jakich kolwiek udziwnien w systemie muszę się przyznać że to How TO mnie skusiło i zainstalowałem sobie VTP (oczywiście nie waliłem wszystkie jak leci tylko wybrane opcje ) i muszę powiedzieć że efekt jest super. Komp nie zwolnił , a nawet powiem więcej apikacje typu TotCMD, IE7, GG uruchamiają się szybciej
Arek F. Gratuluję zrobienia tak wspaniałego HowTO ;]
kosior6 , a pamiętasz może jakie? Chętnie bym się dowiedział, które nie spowolniają systemu.
kosior6 , a czy resztę programów też instalowałeś czy tylko VTP?
only VTP które jest podane na 1 stronie topicu zalinkowanego przez Arka;]
Niestety nie. Instalowałem tylko podstawowowe rzeczy typu Style Vizualne, Ikonki, Ikonki Tray, i to chyba wszystko System na pierwszy rzut oka wygląda jak Vista a chodzi jak XP
Ogólnie pack nie spowalnia. Takie bajery jak sidebar nie są mi potrzebne więc ich nie instalowałem
kosior6 można prosić o parę screenów?
A czy to prawda, że nie kótre gry przestają działać przy VTP?
imposible.
skórka i ikonki nie mają żadnego wpływy na przyspieszenie pracy komputera. na pewno zajmują więcej mb w pamięci ram, więc teoretycznie efekt powinien być odwrotny, teoretycznie, gdyż sama skórka i ikonki jakoś nie są dużo bardziej zasobożerne od tych standardowych, więc w praktyce system zwolnić w sposób zauważalny nie powinien.
freedom rozmawiałem z twórcą tego HowTo i powiedział mi że to jest możliwe ponieważ niektóre pliki systemowe sa wymieniane na nowsze wersje i to może dać kopa
Napewno nie! Wcześniej na wyglądzie klasycznym przy uruchomionej Operze, GG, TotCMD, WinAMPie było wolne około 300MB, teraz przy tych samych ustawieniach jest wolne 320-330.
’
Można ;0 Moze nie jest to nic specjalnego brak tapki, ale mi się podoba.
Lubię czerń No i nie ma efektu glass ponieważ nie instalowałem glass2k mi to nie potrzebne