Mam tu na myśli taką rzecz czy używając tych programów mogę jedynie pogorszyć sprawę ??
Mam tu na myśli potencjalną możliwość nadpisania danych podczas uruchomienia programów?
Czy są jakieś inne potencjalne zagrożenia.
Chce spróbować odzyskać dane z androida i teraz nie wiem czy te aplikacje tworzą jakieś środowisko czy już działają “na telefonie” .
Prostym językiem. Da się tak zrobić aby te aplikacje “przeniosły wszystko” na windowsa/linuxa i dopiero wówczas próbowały przywrócić dane ?
Dzięki za wszelką pomoc bo nie bardzo wiem jak się za to zabrać żeby od razu nie spier*olić
Pewnie wymagają włączonego telefonu i nie obsługują opcji zrobienia “kopi” pamięci wewnętrznej (skanują zasób na żądanie).
Nie wiem czy system działający w tle nie nadpisze pamięci telefonu.
Restarty smartfona też mogą zmniejszyć szansę odzyskania plików.
Jak dane zginęły z karty to można ją wyjąć bezpiecznie i podłączyć do komputera z zablokowanym zapisem i przeskanować, jak podejrzewasz że jest na wykończeniu to można by zrobić jej kopię posektorowaną.
Nie na 99% nie z karty ponieważ chodzi o aplikacje zainstalowaną w google play.
Moje pytanie jest takie jeśli telefonu (galaxy s4 - nie dziala lcd) nie widzę w pamięci masowej to mogę to jakoś zrobić z poziomu komputera aby próbować odzyskać dane ?
Aż na tyle się nie znam niestety, ale niby można coś skopiować np. Martina tak sobie coś kopiowała na ślepo przez AirDroid (pewnie miała włączone wcześniej debugowanie to przez ADB odpaliła wi-fi i aplikacje).
no a przyjmijmy że kupię ekran to czy wówczas lepiej to zrobić tymi aplikacjami ? bo widziałem też takie z google play czyli z poziomu telefonu. Ale to sie wydaje bardziej ryzykowne.
Aha no powiedz dlaczego samo wlaczanie bez karty sim itp moze nadpisac ?