Odtwarzac flash na strone połączony z php


(Radmistrz2) #1

Szukałem w google ale nie znalazłem odtwarzacza plików mp3 we flash który łączył by się z php i plik adres pliku pobierał ze zmiennej.


(Marek Ciarkowski) #2

Otwórz flasha - nowy dokument i tam gdzie pakuje się kod action script wklej to

var x_pola_txt:Number = 0;

var y_pola_txt:Number = 0;

var wysokosc_pola_txt:Number = 100;

var szerokosc_pola_txt:Number = Stage.width; // czyli szerokosc animacji 

this.createTextField("my_txt", 1, 0, 0, szerokosc_pola_txt, wysokosc_pola_txt);

my_txt.text = "Łączenie"	

var dane_z_php:LoadVars = new LoadVars();

dane_z_php.onLoad = function(success:Boolean) {

    if (success) {

	var ile_wpisow_w_bazie:Number = this.rekordy_zwrocone

	var losowy_wpis:Number = random(ile_wpisow_w_bazie)+1

	my_txt.text = "Połączono Odtwarzam nr piosenki " + losowy_wpis + " " + eval("this.zdjecie_flash_"+losowy_wpis);

    } else {

    my_txt.text = "Błąd połączenia"

    }

};

dane_z_php.load("http://punkomuzykant.lua.pl/serwer/wybierz_zdjecie.php", "POST");

Kod tworzy pole tekstowe, następnie pobiera dane z mojej bazy przez plik php i wypisuje losowy rekord. W tym przypadku nazwa zdjęcia więc wystarczy w bazie zmienić jpg na mp3 oczywiście. Zmienne z php to rekordy_zwrocone czyli ile wpisów w bazie i zdjecie_flash_1, zdjecie_flash_2, zdjecie_flash_3 itd aż do 42. Zmień adres pod swój plik php a w miejscu gdzie flash ma podaną ścieżkę do pliku z muzyką wstaw coś na podobę

eval("this.zdjecie_flash_"+losowy_wpis);

ps. nie znalazłeś bo w necie są same tandetne tutki oparte na animacji :frowning: