Witam…mam pliki do odtwarzania avi ,gdy odtwarzam na subitplayer na pc ida bez problemu ,ale gdy chce odtworzyc na odtwrzaczu DVD przez usb nie widzi je,a z drugim plikiem mam problem z dzwiekiem na subitplayer ok rowniez dobrze …a na odtwarzaczu DVD zacinaja sie…moze jakis programikiem je przemielic…probowalem format factory…ale efekt ten sam prosze o pomoc pozdrawiam :o
DVD czyta DivX? Kolejna sprawa to jak nagrywasz np film na płytę by ją oglądać na odtwarzaczu dvd nagrywaj płytę niską prędkością, zapobiegnie to zacinaniu się filmu. A jeśli to nie pomoże to oznacza iż odtwarzacz jest do d albo kodowanie filmu/dźwięku jest jakieś dziwne i Twój sprzęt go nie obsługuje.
tylko ze ja probuje odtworzyc je z pendriva…przez usb szkoda plytki jak tylko do ogladniecia i koniec :o
Napisz jaki to odtwarzacz,
Manty, Fergussony mają problemy z portem USB.
ja mam panasonica…z zestawu Panasonic SC-PT860K Rodzaj odtwarzanych płyt:DVD-Video, DVD-R, DVD-RAM, CD-R, CD-RW, VCD, SVCD, MPEG-4, DivX, MP3, WMA, JPEG
z 80% odtwarza bez problemu…
W takim razie jakiej wielkości pliki próbujesz odpalić. U mnie jest tak, że jak jest za duży bitrate to zaczyna się ciąć na momentach gdzie jest dużo szczegółów. Jak plik waży ok 1400Mb wiem, że mogę mieć problemy z oglądaniem, zdaje się że proc z DVD nie wyrabia z obróbką danych.
to jest normalny dvix ma 717 mb adrugi plik 718 ten co ma klopoty z dzwiekiem…tylko ze na pc idzie zadnego problema jeden i drugi…a na odtwarzaczu dzwiek ,a na pierwszego nie widzi
OK.
No to zostaje mi tylko napisać, że odtwarzacz nie dekoduje wszystkich formatów. Może akurat twój nie ma obsługi np. QPEL. Sam plik *.avi nie gwarantuje sukcesu, może być inaczej skompresowany.
Sprawdź na jakiejś Mancie. Manta słynie z tego, że czyta w zasadzie wszystko, łącznie z QPEL, innym producentom zdarzają się braki.
espaniol , popraw tytuł tematu, używając przycisku
ale moze jakis programik ktory by przerobil go na wlasciwy
Jeśli to problem w rodzaju kompresji, to oczywiście że można przerobić, ale tutaj moja wiedza się gwałtownie kończy
Poszukaj programów do rekompresji na DP, które załatwią problem.
Aha, tutaj masz program który odczyta ci parametry kompresji