Odtwarzacz filmów


(Goldenkeylogger) #1

Mam takie pytano zaczne od razu ze przeglądałem kursy i nieznalazłem tego co mnie interesuje. Chciałbym zrobic stronke na której umiescił bym krótke filmiki cos podobnego do video.google . Zaznaczam cos podobnego chodzi mi o to ze nie umieszczam pliki na serwerze tylko szukam skryptu za pomocą którego nie było by plików na serwerze tylko u mnie znajdował sie nie jako link tylko jak na google odtwarzacz. Moze to nie skryp tylko sciezke dostepu nie mam pojecia.

Oddaje sie w Wasze rece bo wiem ze wiecie na ten temat duzo wiecej niz ja.


(Fora) #2

mógłbyś to napisać bardziej po polsku ??

poszukaj sobie takie coś jak "streaming video"

mozesz to napisać w punktach bo jakoś nie moge tego zrozumieć:frowning: (moze to przez poniedziałek)


(Goldenkeylogger) #3

Chodzi mi oto ażeby na stronce widniał odtwarzacz tak jak na video.google. I chce aby odtwarzał on jakies krótkie filmiki, tylko zebym nie musial je umieszczac na serwerze.

Poczytałem troche o streaming video. :stuck_out_tongue:


(Fora) #4

to gdzie one sie fizycznie mają znajdować??


(Goldenkeylogger) #5

Fizycznie moga znajdowac sie na innych serwerach tylko chciałem z nich korzystac oglądając filmiki.

Mówiąc poprostu chodzi mi o odtwarzacz który jest "wbudowany" w strone, brak jakichkolwiek linków


(Fora) #6

wszystko odbywa sie o streaming video i basta :slight_smile:

musisz z tym pokombinować niestety wiecej ci nie jestem w stanie pomóc bo nie zagłębiałem sie w to bardziej :frowning:


(L337 Crew) #7

Ale możesz filmik z videogoogle wrzucić na stronę ...

To samo z youtube itd.

Serwisy takie jak Maxior.pl korzystają właśnie w ten sposób,

ponieważ nie wywołuje to ruchu na ich serwerze tylko na serwie googli :wink:

np.

na video google robisz tak:

Share video -> Embed HTML -> kopiujesz kodzik :wink: i na stronkę swoją umieszczasz.


(Goldenkeylogger) #8

Mogłbys mi powiedziec w jaki sposób mam to zrobic :slight_smile:

Za pomoc z góry dziekuje.

Dzieki prezydent juz wiem dzieki Tobie.

Wielkie dzieki.