Witam!
Mam pytanko:czy można odtwarzacz mp3 podłączyć do magnetofonu samochodowego przez jakiś adapter?Problem w tym ,że magnetofon pamięta chyba czasy ,kiedy XXXXX w tetrowe pieluchy :lol:
Asterisk :evil:
Witam!
Mam pytanko:czy można odtwarzacz mp3 podłączyć do magnetofonu samochodowego przez jakiś adapter?Problem w tym ,że magnetofon pamięta chyba czasy ,kiedy XXXXX w tetrowe pieluchy :lol:
Asterisk :evil:
Ja mam Kenwooda KRC-777r i kupiłem na allegro transmiter FM, działa jako tak. Jakość oczywiście radiowa ale puki nie będe modernizował swojego car audo to nie ma sensu lepiej tego robić
Jeżeli odtwarzacz ma radio to możesz też takim sposobem to zrobić
Zacznij od sprawdzenia gniazda wyjściowego z odtwarzacza
oraz gniazda wejściowego magnetofonu.
Podejrzewam, że bedą to - jack oraz DIN.
Możesz też wpiąć się w wyjście słuchawkowe mp3
Spróbuj z kablem przejściowym jack/diodowe
Jeżeli radio ma z przodu wejscie słuchawkowe można do niego mp3 podłaczyć , a jak nie ma to można zakupić adapter który wygląda jak kaseta magnetofonowa tyle tylko że zamiast taśmy znajduje się tem coś w rodzaju głowicy i z tego adaptera wychodzi kabel zakonczony wtyczką jack którą wpina się w miejsce słuchawek.
hmmm.to jest tak,że chcę żonie kupić ten odtwarzacz,bo jej magnetofon masakruje kasety,a radio już niewydolne.To jest stary becker i z tego co pamiętam,to z tyłu ma tylko 2 gniazda na głośniki i gniazdo antenowe,ale jeszcze sprawdzę.Właściwie to chodziło mi o patent,który widziałem u kolegi.Też ma magnetofon(czyt. gruchotofon),a odtwarzacz podłączony ma przez adapter w formie kasety,z tym ,że jest to odtwarzacz cd mp3,a mi chodzi o taki normalny :lol:
To już raczej obojetnie co podłaczasz do tego adaptera byle to coś miało wyjście słuchawkowe może to być player mp3
ok,dzięki To w takim razie mogę szykować niespodziewankę na prasłowiańskie święto
Widziałem juz radio samochodowe z wejściem USB w panelu, cena chyba jakieś 400zł (chyba w media markt). to by rozwiązało Twój problem
XSeMX : ta jakieś roadstary itd. za 200 zł na giełdzie nówka, tylko że z radiem to ma nie dużo wspólnego… tzn. grać gra… ale jak szkoda gadać