Odtwarzanie filmu DVD po skopiowaniu na dysk bez kompresji

Witam. Zakupiłem pewien film na DVD. W ramach dozwolonego użytku (informacja od dystrybutora o tym zamieszczona na pudełku z tyłu) chciałem utworzyć kopie zapasową, ale nie poprzez kompresję do formatu *.divx. Po prostu skopiowałem całą zawartość płytki DVD na dysk. Mam teraz takie folery: AUDIO_TS, VIDEO_TS (i kilka innych, m.in. odpowiadających ze menu płyty itp). I pytanie: W jaki sposób mogę to odtworzyć ? Nie chcę z tego robić divx ani innych.

Możesz stworzyć obraz płyty (np. za pomocą Nero), a następnie otworzyć w wirtualnym dysku (np. za pomocą Deamon Tools). Prawdopodobnie będzie autostart, w którym będziesz mógł wybrać program do odtwarzania :slight_smile: I tym sposobem film masz na dysku, a o kompresji można zapomnieć :wink:

PS: Tamte pliki skasuj, bo Ci się nie przydadzą (chyba, że nie masz już tej płytki, to wypal je w Nero jako obraz).

Martinan otóż nie chcę tworzyć obrazu płyty. Po prostu skopiowałem w/w pliki i chciałbym je jakoś odtworzyć, ewentualnie skonwertować, ale tylko pliki te, co mam na dysku. Wiem, że da się to zrobić (gdzieś o tym czytałem, ale nie pamiętam :oops: ) i wiem, że te dwa foldery wystarczą (jeden odpowiada za obraz, drugi za dźwięk). Pomóżcie :slight_smile:

PowerDVD albo darmowym Allplayerem

Lense , skopiowanie plików z płyty DVD na dysk nic Ci nie da, musisz film zgrać na dysk programem, np. DVD Decrypter http://www.idg.pl/news/55034.html

W Google wpisujesz “DVD na HDD” i masz wyniki.

Witam

Polecam AVS DVD Player. Ma fajną opcję a mianowicie otwórz film z dysku. Wybierasz tylko folder a program robi reszte :smiley:

Pozdrawiam