Odtwarzanie plików asf

Witam

Kupiłam laptopa Sony Vaio nvidia win7.Ściągnęłam z “dobrychprogramów” niezbędne programy i kodeki.Ponieważ jestem już osobą starszą nie mogę ingerować w system a mój problem jest następujący: ściągam pliki asf z Aresa i nie mogę ich otworzyć. WMP,MPC.VLC i inne ALLP nie pozwalają na otwarcie. Zastanawiam się,czy oprogramowanie nie pozwala na to? Mam wgrane K-lite Codec Pack i nic. Czy może mi ktoś pomóc?

Czasami najprostszy sposób jest najłatwiejszy ale niekoniecznie skuteczny,

Jeżeli plik nie jest uszkodzony etc. to zmień rozszerzenie pliku na WMA lub WMV.

Skoro VLC nie potrafi odtworzyć, prawdopodobnie pliki są po prostu uszkodzone lub nie są tym, czym się wydają. Jest to standard w sieci p2p typu Ares.

Jeśli chodzi o Aresa to w tej sieci standardem jest że pierwszych kilka wyników o największej ilości źródeł to fałszywki (po angielsku fake) których nawet nie da się odtworzyć.

Co do samego formatu ASF to o ile się nie mylę standardowy windowsowy WMP powinien go odtwarzać bez dodatkowych kodeków a już tym bardziej jak masz zainstalowane kodeki, inne odtwarzacze z poprawnymi plikami tego formatu też nie powinny mieć problemu.

Kora1110 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Zmieniłam rozszerzenie pliku na wmv i wma, MPC ruszył ale bez głosu i obrazu. Nie będę się już męczyć z tymi plikami, chociaż mam wielką ochotę pokonać “wroga”. Dzięki wszystkim za porady.

Jeśli ten plik nie jest duży, wrzuć na www.zippyshare.com

Chętnie zobaczę, może ja coś wymyślę :wink: