Kupiłam laptopa Sony Vaio nvidia win7.Ściągnęłam z “dobrychprogramów” niezbędne programy i kodeki.Ponieważ jestem już osobą starszą nie mogę ingerować w system a mój problem jest następujący: ściągam pliki asf z Aresa i nie mogę ich otworzyć. WMP,MPC.VLC i inne ALLP nie pozwalają na otwarcie. Zastanawiam się,czy oprogramowanie nie pozwala na to? Mam wgrane K-lite Codec Pack i nic. Czy może mi ktoś pomóc?
Jeśli chodzi o Aresa to w tej sieci standardem jest że pierwszych kilka wyników o największej ilości źródeł to fałszywki (po angielsku fake) których nawet nie da się odtworzyć.
Co do samego formatu ASF to o ile się nie mylę standardowy windowsowy WMP powinien go odtwarzać bez dodatkowych kodeków a już tym bardziej jak masz zainstalowane kodeki, inne odtwarzacze z poprawnymi plikami tego formatu też nie powinny mieć problemu.
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Zmieniłam rozszerzenie pliku na wmv i wma, MPC ruszył ale bez głosu i obrazu. Nie będę się już męczyć z tymi plikami, chociaż mam wielką ochotę pokonać “wroga”. Dzięki wszystkim za porady.