Odzyskanie skasowanych zdjec z androida 4.4.2

witam,

potrzebuje dobrej i skutecznej porady nt. odzyskania skasowanych zdjec z androida 4.4.2 pamieć wewnętrzna- nie sd card w formacie jpg w mozliwie najszybszym termini, chodzi o taki numer by przywrócić zdjęcia od razu bez zbędnych problemów -jak do tej pory z tzw. “recovery soft” albo nie znalazl niczego, albo trial i płacić za odzyskanie 300,—.

Na google play nie ma kompletnie niczego- więc nie zainstaluje niczego — już mam to za soba.

Podłączam soft do telefonu z włączonym debugowaniem, uruchamiam program i odzyskuje zdjęcia - o to mi chodzi- znacie jakieś sposoby na szybkie i bezpieczne (dla zdjęć i systemów) sposoby ?

Na razie używałem to co było w google Wondershare i JihosoftAndroidRecoveryTrial6 oraz inne mniejsze programy-ok 10 - ale to wszystko płatne albo od razu do śmieci- co polecacie ?

Kroll Ontrack lub recuva

Witam, znalazłem tutaj jakiś sposób http://www.download.net.pl/jak-odzyskac-usuniete-zdjecia-z-androida-root/n/4832/ , i mam pytanie czy masz w telefonie zrobiony root? 

Krola jeszcze nie sprawdzałem i nie wiem jak to działa, natomiast Recuva niestety nie daje rady z tym zadaniem, nie widzi telefonu komórkowego w ogóle, więc nie da się zrobić odzyskiwani a

Root nie mam jak już wcześniej pisałem czekam na następne wydania Android do tego telefonu więc nie będę teraz rootowac i tracić szansy na aktualizację.

Szukałem w Play apk, ale nic konkretnego produktu do odzyskiwania tam nie ma,chyba użyje jakiegoś innego programu, nie wiem jakiego, ale chyba nie oficjalnego.