Odzyskanie wiadomości z mozzila thunderbird

Witam,

mam taki problem:

miałem problem z wysyłaniem wiadomości w programie pocztowym i helpdesk z home.pl polecił mi usunięcie danych konta w programie pocztowym i zainstalowanie konta raz jeszcze.

Tak też zrobiłem, problem polega jedynie na tym, że straciłem wszystkie maile (!) bo wcześniej, żeby wszystko było “cacy” usunąłem stare konto w mozzila thunderbird. Czy program ten gdzieś przechowuje dane poprzedniego konta? A jeśli tak to jak je wgrać?

Z góry dziękuje za pomoc (jak się nie uda to nie wiem co zrobię, maile z pracy z ostatnich 2 miesięcy…)

Kpolonus

Czy oni są normalni? Usuwać dane z konta żeby rozwiązać problem z wysyłaniem?? #-o

Spróbuj poszukać w C:\Documents and Settings\twoja_nazwa\Dane aplikacji\Mozilla (w win xp tam są profile; w win 7 i vista mogą być w c:\program data)

Witam.

No i na przyszłość, gdyby coś się znowu pochrzaniło, zaznacz opcję “Pozostaw kopię wiadomości na serwerze” (tych podopcji pod tą opcją też nie zaznaczaj - konta są na tyle duże, że nie sprawi to problemu.

==

Jak już usunąłeś konto no to już niestety “po japkach”, ale możesz sprawdzić w katalogu profilu “af0fd7asfsad.default”, a w nim w katalogu “Mail” i potem katalog o nazwie usuniętego konta.

Kpolonus podaj jeszcze jaki masz system operacyjny

http://www.mozilla.org/support/thunderbird/profile