Poszedłem z Nokią 6230i do serwisu GSM żeby wgrali mi język polski.Myślałem że 10 minut i będzie zrobione ale panu w serwisie wyskakiwał jakiś błąd co chwile,więc poprosili czy mogę przyjść na drugi dzień.Na drugi dzień poszedłem po nią i wszystko elegancko-język polski wgrany,przy okazji też najnowsza wersja softu w komie ale…szybko się zorientowałem że wykasowało mi prawie wszystkie dane plus powróciło do ustawień fabrycznych
Wszystko czyli:kontakty,95% smsów we wszystkich skrzynkach(odbiorczej,w wysłanych,w moich folderach),rzeczy zapisane w kalendarzu i notatniku…Wszystko poszło się paść :shock: Zbladłem w tym momencie bo miałem trochę ważnych danych i w smsach i w notatkach a tu czysto…Nie wiedziałem że jakaś drobnostka czyli wgranie języka do Nokii powoduje wykasowanie wszystkiego innego! Pytam gościa czy można to jakoś odzyskać?On że nie,że to wyższa szkoła jazdy itp. (jak na ironie losu,przed pójściem do serwisu chciałem zrobić kopie zapasową programem Nokia PC Suite ale przez bluetootha co chwile mi zrywała gdzieś koło 5% dlatego w końcu zrezygnowałem[i to był błąd!] :mad:)
Ale jakoś nie wierze do końca gościowi z serwisu,dlatego pytam tutaj,może ktoś wie:czy jest jakiś program który odzyskuje dane z pamięci telefonu??? HELP! ![]()
Dziękuje za wszelką pomoc.

Pamiętajcie ludzie:róbcie kopie zapasowe,zawsze! Pozdro for all