Odzyskiwanie danych z pendrive

Witam,

Jeden z pendrive odmówił posłuszeństwa, system Windows wykrywa go, do tego stopnia że po włożeniu w USB pojawi się ikona dysku i lista, ale nie można go otworzyć, niekiedy pojawia się monit o sformatowaniu pendrive.

Jest to pendrive 60 GB, a jest około 15 GB do odzyskania głowie pliki Excel, PDF, Word oraz zdjęcia (skany).

Jest szansa odzyskać programem tylko jakim?.

Testdisk. A dokładnie PhotoRec.

@wasabi1084 pobrałem program TestDisk i PhotoRec 7.2 z linku od Ciebie, uruchomiłem w środowisku graficznym i widzę że są odzyskiwane pliki ale nie są oryginalnie / pierwotnie nazwane, a są nazwy w postaci liter… tak ma być czy jest możliwość ustawienia tak by były odzyskiwane pliki w o pełnych nazwach?.

Niestety tak, lepsza taka kopia niż żadna nim padnie, a koszt odzyskania urośnie do tysięcy złotych, jak są tam cenne pliki (nie do odtworzenia chałupniczo od zera).

Właśnie zaoszczędziłeś ok. 300zł.

Możliwe. Jak już odzyskasz pliki, spróbuj DMDE.

1 polubienie

@krystian3w jak najbardziej to fakt lepiej tak niż wcale, tak pytałem by nie co ułatwić sobie rozpoznawanie plików.

@wasabi1084 a czy czasami DMDE nie jest też programem do odzyskiwania danych?. Nie jestem pewny do końca. Jak nie to sam DMDE po odzyskaniu programem TestDisk i PhotoRec 7.2 nazwie pierwotnie pliki z nazwami takimi jak były?.

Zarchiwizuj sobie pliki z innymi nazwami, aby mieć, jeśli się nie uda. Masz już dane.

Spróbuj skanować pendrive DMDE i może uda się odzyskać z nazwami. Jak padnie bardziej, albo się nie uda, albo popsujesz, to nei zostaniesz z ręką w nocniku. KPW?

1 polubienie