Tak o czym piszesz w ostatnim poście tyczy się tylko Windowsa 10 wstecz to nie działa tej opcji też próbowała Ponad dziwięć stów w plecy trudno Zostaję przy tym spaślaku
Dziękuję wszystkim za pomocą radę.
Witam ponownie Mam jeszcze tylko jedno takie pytanie Czy mogę użyć klucza aktualnego w Windows 10 Pro na nową konfigurację sprzętową nowy komputer będę teraz składał.
Klucz tak. Gorzej z aktywacją
Ok, czyli trzeba kupić klucz ponownie, no szlak mnie trafia .
Dzięki
To zależy.
Próbuj przez podpiecie konta MS.
Nie sądze jednak by to zadziałało.
Mozna kląć na W10, ale już 4 czy 5 rok używam i ani jednej reinstalki nie miałem, pomijając ransomware. W10 zabija słabe komputery, ale taka tragiczna nie jest…
Możesz go odmulić dość bezinwazyjnie. Wyłącz Windows Search i ubij Coratnę. Wyłącz animacje w ustawieniach, a najlepiej też w rejestrze. To takie najprostsze sposoby.
Nie wyłączaj Search, bo jest ten sam, co w Windows 7 i jeżeli ma się na dysku jakieś pliki poza GIF-ami z kotami i chce się popracować, to się przydaje
Bez Outlooka da się żyć
Outlook nie używa już Windows Search
Od wersji 2013 ma własny silnik ^^
Dobrze wiedzieć
Czy Windows Search to to samo co indeksowanie? Bo ja doskonale wiem gdzie są moje pliki więc na wszystkich dyskach to indeksowanie wyłączyłem.
Generalnie tak, są dwa indeksowania, a w zasadzie nawet trzy.
Powyżej 20000 tysięcy plików z przestrzeni dwóch dekad, wyszukiwanie pełnotekstowe jednak się przydaje
A ja w ogóle wyłączyłem Windows Search, bo tylko zamula system jak dla mnie, a zamiast standardowego Menu Start mam Start Menu X z jego własną wyszukiwarką i mogę powiedzieć, że lepiej znajduje co chcę. Brakuje mi tylko ładniejszych motywów