Odzyskiwanie partycji recovery

Witam,

Mam POWAŻNY problem.

Od razu przyznaję się, że nie zrobiłem płytki recovery, ponieważ mam netbooka,a nie posiadam zewn. napędu.

Zamówienie płytek recovery odpada, ponieważ jest to ok. 200 zł, czyli prawie nowy windows.

Otóż

Zainstalowałem linuxa, który z 3 partycji (w tym 1 recovery) zrobił mi jedną dużą linuksową (na prawie cały dysk) i 2gb swap.

Da się odzyskać partycje recovery? Po połączeniu, formacie i zmianie systemu plików?

Jak tak, to jakim programem?

Przepraszam za chaotyczna tresc, ale po 100 próbach i niedzialających programach jestem nieżle poirytowany

Może uda się odzyskać pliki, może ktoś wie jaka jest struktura plików na PQService?

Netbook to emachines em350 (recovery acera)

Nawet jeżeli odzyskasz partycję w recovery to prawdopodobnie i tak jej nie użyjesz.

Szkoda Ci była zapatrzeć się w pendriva, przenieść recovery na inny dysk ale zrobić recovery sobie samemu i przenieść do ukrytej zablokowanej, nawet dla linuxa partycji

Musze zdobyc te pliki… moze w recovery jest jakis obraz (iso/bin?), ktory sobie wypale na pendrive i normalnie wgram system?

Pobranie systemu z torrentow i zainstalowanie z cdkeyem na obudowie kompa bedzie legalne?

Witam

Jeżeli miałeś na tym netbooku Win7 Starter, to jest opcja instalacji z oryginalnej płytki instalacyjnej Win7, a sterowniki powinny być na stronie producenta. Opisy są w sieci…

Pozdrawiam

Jakiego Linuxa instalowałeś i w jakim celu ? nie ma co się mazać :slight_smile: na co Ci Win na takim komputerku , 7 Starter ciągnie ponad 500mb ramu + teraz przeglądarka i dużo nie brakuje żeby system zawisł :smiley: , XP już jest stary miernie bezpieczny , zapodaj sobie np :

http://ubuntu.pl/forum/viewtopic.php?f= … 56#p844312

mam Asusa 1005px , komputerek napędza Debian z Gnome2-core .

Zobacz moją wiadomość w tym temacie: uszkodzone-recovery-disk-jak-odzyskac-system-t497952.html

Pozdrawiam.

Pobierz sobie obraz iso systemu PartedMagic lub RIP Linux, wypakuj obraz na pendrajw np, za pomocą Unetbootin, uruchom system i skorzystaj z programu TestDisk, przy jego pomocy odzyskasz stary układ partycji. Tutaj masz instrukcję użycia programu TestDisk http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/in … pic=2948.0

Nie używaj przypadkiem programu Photorec , on służy do odyskiwania plików, a nie partycji.