Po 8 latach płacenia abonamentu w sieci era postanowiłem przenieść numer na kartę tak-tak, lecz dowiedziałem się z biura obsługi ze bez doładowywania mogę stracić numer nawet po miesiącu czy to prawda ? ile jest ważna karta sim bez doładowywania jak to w końcu działa ? czy muszę doładowywać co miesiąc za 25 zl zeby nie stracić numeru ?
Mam abonament w Erze oraz drugi telefon z TAK TAK z którego sporadycznie korzystam, praktycznie jak brat z zagranicy przyjedzie. Za 25 zeta to doladowanie na 1 miesiąc, po tym czasie nie masz połaczeń wychodzących natoniast połaczenia przychodzące to jeszcze 1 miesięc. A co do samego numeru to nie doładowywałem konta (najdłużej) przez 7 miesięcy, po tym czasie doladowałem i mam kartę aktywną, tak więc podejżewam że numer można stracić po ponad 12 miesiącach.
Zanim napiszesz takie głupoty,to wcześniej sprawdź .
Z Ery jak dzwonisz do Play to płacisz więcej,a nie odwrotnie.
Nieopłaca się przenosić karty do Tak Tak, zdecydowanie lepiej do sieci Play. Raz jak doładujesz nawet za minimalną kwotę to karta będzie aktywna przez rok.
Jeśli chodzi co do tematu, to tak jak napisalem wcześniej, nie doładowywałem karty max 7 miesięcy i po doładowaniu dalej go miałem(numer), i podejżewam że max aby stracić numer to ze 12 miesięcy , ale nie jestem tego pewien. A systematycznie mam przerwy po 3 - 4 - 5 miesięcy od blokady połaczeń przychodzących i dalej go mam.