Mogą być legalne. Jeśli dobrze pamiętam to od MS kupuje się wszystko pączkami (np 100 licencji) im więcej tym taniej. Pewnie im zostały to wyprzedają.
PS: dzięki za fajne linki.
Mam co do tego wątpliwości czy są to legalne klucze. Na moje pytanie czy dostanę pisemne potwierdzenie legalności klucza i zapewnienie na piśmie że będę go używał tylko ja, dostałem odpowiedź że nie wystawiają takich dokumentów
Pisemne zapewnienie legalności nie jest wymagane, powinien być dowód zakupu 1szego użytkownika. Oświadczyć, zgodnie z własną najlepszą wiedzą, mogę, że samochód w komisie nie był kradziony/klepany (a był). Udowodnij później celowe wprowadzenie w błąd.
Natomiast oświadczenie o przeniesieniu praw i niekorzystaniu/nie udostępnianiu innym danego klucza, jest całkiem sensowne.
Wersje PRO EDU z soft360 kosztują coś koło 250 netto jak sie ma konto na platformie VLSC. Tylko trzeba kupic minimum 5 produktów jak sie pierwszy raz kupuje. Nie są to licencje do komercyjnego wykorzystywania.
Licencji pakietowych nie wolno odsprzedawać na sztuki jako używane.
Tu nie jestem pewien, lata temu kupując W8 dzwoniłem do MS z pytaniem o wersję student, czy po zakończeniu mogę nadal wykorzystywać w tym także do np. otwierania służbowych dokumentów, potwierdzono mi to.
Nie wolno ale jak widzisz na allegro czy innych portalach handelek tymi licencjami kwitnie bo kupujący nie znają licencji. Ja kupuję dla swoich klientów (szkoły) to jest full legal ale tylko do pracowni szkolnych bo do administracji normalne wersje znacznie droższe. Temat potwierdzony wieloma audytami. Generalnie M$ się nie czepia zwykłych userów co sobie kupią PRO EDU ale w firmie to już nie ma przeproś kara będzie jak należy.