[office 2013 x64] Problem z zainstalowaniem Sp1


(Kwgr) #1

Witam.

 

80070643 update KB2768349

 

Do tej pory wszystkie łatki bez problemu mi się instalowały itd.

Jak przyszła łatka SP1 to nie chce się zainstalować, korzystałem Win Update, jak również z osobnego pliku ściągniętego do aktualizacji offline.

Zawsze pojawia się błąd, nie pomaga czyszczenie katalogu aktualizacji, oczyszczanie rejestru, używanie fiksów do naprawy .NET itd.

nie pamiętam już dokładnie jaki był nr błędu ale wszystko się tyczyło uszkodzenie .NET.

.NET jaki mam zainstalowany to ten z środowiska Visual 2013 Pro na licencji jaka mam z MSDN na 2 lata.

Chyba już wszystkie porady z strony MS przerobiłem i nadal nic.

Jeszcze nie skorzystałem z jednej porady: Odinstalować Office 2013 i zainstalować ponownie i od razu wgrać łatkę Sp1.

 

Jak znajdę dokładny numerek błędu to p[oprawię temat, lecz na chwilę obecna nie pamiętam.

 

Dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu.

System operacyjny Win7x64

To mam historii szukania więc na 99.99% to błąd 80070643 update KB2768349


(drunkula) #2

1) Jeżeli udostępniasz drukarki, to wyłacz udostepnianie na czas instalacji

2) Wgraj update dot net 4.5.1 o ile masz starszy

3) Ukryj tą aktualizację - WU będzie próbowało nadrobić braki innymi łatkami.


(Kwgr) #3

Mam w ogóle wyłączone udostępnianie czegokolwiek więc punkt 1 odpada

Przy próbie wykonania punkt 2 to tylko dostępna opcją naprawy lub usunięcia, mam już to zainstalowane.

Punkt wykonałem, dziś WU zainstalował kilkanaście łatek do Office 2013

 

Obecnie SP1 mam jako łatkę ukrytą.

 

Dzięki za poradę, mam nadzieję że to już będzie wszystko.