Witam. Czy jest opcja w Wordzie 2024 dyktowanie? że mówi się coś a on mi pisze? Proszę o podpowiedź.
jest
Proszę o instrukcje.
Pierwsze trafienie po wpisaniu w Google „dyktowanie w Word 2024”: Dyktowanie dokumentów w programie Word - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Sprawdzałem na online wersji i działa.
Dzięki, ale mi chodzi o Office 2024 zainstalowany w komputerze.
Taka funkcja jest w Windows 11 Używaj funkcji dyktowania, aby mówić zamiast pisać na komputerze. - Pomoc techniczna firmy Microsoft w sumie w Windows 10 też, ale nie obsługuje polskiego.
Dlaczego by nie miało być w Word 2024? Przecież to ta sama apka, w obu przypadkach instalujesz na komputerze
…jeśli obsługuje to wersja z przeglądarki to wersja zainstalowana na dysku tym bardziej. To takie trudne włączyć edytor tekstu i spróbować? Ręce opadają!
By użyć wersji online lub w abonamencie 365.
Proszę mi napisać pokolei, bo naprawdę nie widzę tej opcji w Office 2024.
Więc jak nie masz w 2024 opcji „zaloguj na konto Microsoft” z aktywnym abonamentem to będzie ukryta.
Trzeba naciśnąć klawisz WIN+H.
Dyktowanie jest wspomagane usługami online. Office pudełkowy według dokumentacji jej nie ma. Musisz więc użyć systemowej - innej. Microsoft nigdy nie umiał połączyć systemowego rozpoznawania mowy i pisma z Officowym. Niestety.
Jak mu zależy na dyktowaniu to niech tekst mową wprowadzi w wersji online edytora, a ewentualne poprawki w Office zainstalowanym na dysku. Co jak co, ale w usługi chmurowe Microsoft potrafi.
I tak na marginesie pasanie mową tylko w teorii jest fajnie.
Najwyraźniej na Ms Office się nie znam, lata używania Open Office/Libre Office odcisnęły swoje piętno
Myślę, że posiadanie wersji niechmurowej powinno być tu sugestią, że proponowanie wersji chmurowej jest chybione
To rada z cyklu „a próbowałeś to zrobić zupełnie inaczej i nie tak jak chciałeś?”
…było by chybione gdyby dało się to zrobić na wersji zainstalowanej na dysku. Sam zaproponowałeś alternatywne oprogramowanie. Idąc dalej Twoim tokiem myślenia to odpowiedź na pytanie czy MS Word obsługuje dyktafon - odpowiedź brzmi: NIE!
Obsługuje dyktafon.
Funkcja przewidziana jest jedynie dla subskrybentów wersji 365.
Mój sposób nie wymaga płacenia.