Mam taki dylemat mianowicie muszę odnowić subskrypcję do programu Office 365, która już się skończyła i problem zaczyna się, gdy wchodzę na stronę Microsoft’u: https://products.office.com/pl-PL/buy-office-365-home?ms.officeurl=renew&ref=accountportal Wybieram opcję “Office 365 Personal — 299,99 zł na rok…”, natomiast na następnej stronie w koszyku pojawia mi się produkt z notką “Od dziś będziemy Ci naliczać opłatę w wysokości 299,99 zł zaw. VAT co rok. Będziemy Cię informować z wyprzedzeniem o przyszłych zmianach cen. Możesz anulować subskrypcję w dowolnym momencie.” Nie chcę korzystać z takiej opcji ale pakiet Office 365 mam dopiero od roku właśnie i ta licencja była kupiona na ten okres bez automatycznego odnawiania, co wynika z mojego wpisu. Proszę o pomoc w dojściu do tego, co robię źle lub wyjaśnienie bo być może nie wiem, że warunki płatności za subskrypcje się zmieniły
Office 365 działa na zasadzie subskrypcji, co oznacza mniej więcej tyle, że co roku określona karta będzie obciążana umówioną kwotą celem przedłużenia na kolejny rok. Co ważne - subskrypcję możesz w każdym momencie anulować tak, by nie odnawiała się automatycznie wraz z końcem już opłaconego okresu.
Jeśli nie chcesz by opłata pobierała się automatycznie, masz określone opcje:
Wykup subskrypcję na stronie Microsoftu przy użyciu karty, a następnie anuluj subskrypcję. W ten sposób Office będzie aktywny przez kolejny rok, a subskrypcja nie odnowi się automatycznie po roku (i nie obciąży Twojej karty).
Kup sam klucz do przedłużenia subskrypcji w dowolnym sklepie mającym w ofercie przedłużenie licencji na office’a. Klucz możesz użyc na stronie Microsoftu do przedłużenia licencji o kolejny rok