Office online, darmowa wersja - ktoś używa?

Ktoś używa dłużej?
Niby Libreoffice, ale jak mam w zakładce w przeglądarce. I działa na Iinuxie i Windowsie.
Wywala się , psuje?

Polecam spróbowac ONLYOFFICE

.
Od tego mam LibreAle Onlyoffice muszę zainstalować, …A ten od MS działa w przeglądarce

Wolę nueć zainstalowane niz w przeglądarce. Zawiesi sie przeglądarka z jakiegoś powodu i wszystko co robileś w Office online idzie się …

Ostatnio przeglądarka zawiesiła mi się w 2006, chyba mogę sobie pozwolić na taką fanaberię

Pozwalam :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: Jeżeli tylko takie fanaberie ci zostały :stuck_out_tongue:

A Excel uczy na początku. Odnoszę wrażenie,ze ludzie chyba nie wiedzą, że można office za darmo.

Wersja webowa jest całkiem fajną odpowiedzią na dokumenty Google i w wielu przypadkach jest wystarczająca. Niemniej jednak wersja webowa nie ma pewnych funkcji, dla których kupuje się desktopowy Office.

Z drugiej strony dzięki pracy online dostajemy możliwość współpracy podobną do tej w dokumentach Google. Jest to więc też pewnego rodzaju uzupełnienie wersji desktopowej

Generalnie jak dla mnie narzędzia typu office w przeglądarce, z możliwością jednoczesnej współpracy kilku osób nad tym samym dokumentem to świetna rzecz, niedostępna za czasów desktopowych pakietów office.

Office online, darmowa wersja - ktoś używa?
Trzy pak skarpet z Pepco za „dychę” - ktoś używa?
P.S. Zadaj normalne pytanie typu " Warto to mieć?"

1 polubienie

Podobno są ludzie, którzy płacą za programy antywirusowe. A jak coś dodają do pakietu systemu, to może warto się temu przyjrzeć.
Za 0zł, jako janusz , muszę to obadać.

Do prostych zastosowań nadaje się jak najbardziej. Do bardziej zaawansowanych rzeczy już nie, bo Office Online nie posiada bardzo wielu rzeczy w porównaniu do tradycyjnego pakietu Office

Tak po prawdzie? Niby czasem użyłem, niby coś faktycznie ma i jak coś, to powiem, że istnieje (gdy rozmawiam, z użytkownikiem, który może nie wiedzieć, a może mu się to przydać). Ale ja mam pełnego office na pełnej paszczy (bo tam jeszcze jest Outlook z dodatkami, Access, onenote), bo tak mi się kiedyś trafiło - fakt, że stary ale ma wszystko czego potrzebuję i na moje potrzeby nie mam potrzeby korzystać z tego online cuda(ka :), to cudaka, to tak żartobliwie).

W czyn gorszy jest ONLYOFFICE od LibreOffice czy Webowego MS Office? Przesiadłem się z LibreOffice na macOS i wszystko tak działa, że LibreOffice już od samego mułowatego startu niezaleznie od procesora i Ramu oraz SSD zniechęca. Bez znaczenia czy na macOS czy na Windows. ONLYOFFICE ma wszystko według mnie co potrzeba większości w domu :slight_smile:

W czym gorszy czy lepszy to może odpowiedzieć tylko użytkownik, który jest zadowolony bo ma wszystko czego używa i wszystko mu działa, lub nie jest zadowolony, bo mu czegoś brakuje, lub coś zachowuje się inaczej :wink: także szeroki temat.

Zazwyczaj problemy wychodzą przy zaawansowanym użytkowaniu, skryptowaniu, zaawansowanych formułach i narzędziach, czyli nie przy standardowym użytkowaniu.