cerevelo
(cerevelo)
15 Lipiec 2012 16:04
Witam,
mam problem posiadam oczywiście oryginalego offica professional plus 2010. W dniu wczorajszym musiałem przeinstalować system windows 7 i przy dzisiejszej próbie zainstalowania offica okazuje się, że on nie przyjmuje klucza.
Nadmienię, iż był poprzednio 2 razy przeze mnie aktywowany, na moim kompie.
Co mam zrobić z tym problemem?
Proszę o pomoc w tej sprawie
djpizmak
(Djluki)
15 Lipiec 2012 16:35
W obecnej chwili to możemy zacząć wróżyć w fusów:P
Nie podałeś żadnych informacji o licencji. Office masz w wersji OEM czy BOX? Instalujesz na takim samym komputerze jak poprzednie dwa razy (nie zmieniałeś płyty głównej, dysku twardego)? Jaki błąd otrzymujesz?
cerevelo
(cerevelo)
15 Lipiec 2012 16:59
Wersja OEM, żadne komponenty nie były zmieniane.
A komunikat taki otrzymuję " To nie jest prawidłowy klucz produktu pakietu Office.Zapoznaj się z powyższymi przykładami, aby dowiedzieć się więcej".
Nie ma office’a pro plus na licencji oem.
Jak kupiłeś na allegro czy od chińczyka za 2dolary to pewnie konto msdn bloknięte i klucz razem z nim.
Windowsy, office sprzedawane za bezcen niby na licencji esd to nic innego jak kluczyki z wyłudzonych kont msdn.
Fraud wygląda tak:
Zgłaszasz się do programu bizspark z lewą firmą.
Microsoft cie przyjmuje
Dostajesz jako admin możliwość wygenerowania kilkudziesięciu kont msdn oraz zaproszeń.
Tworzysz konta
Generujesz klucze
Szybciutko sprzedajesz.
Microsoft przygląda się dogłębnie twojemu profilowi bizspark
Wykrywa wałek, blokuje konta i klucze.
cerevelo
(cerevelo)
16 Lipiec 2012 18:49
mmi:
Nie ma office’a pro plus na licencji oem. Jak kupiłeś na allegro czy od chińczyka za 2dolary to pewnie konto msdn bloknięte i klucz razem z nim. Windowsy, office sprzedawane za bezcen niby na licencji esd to nic innego jak kluczyki z wyłudzonych kont msdn. Fraud wygląda tak: Zgłaszasz się do programu bizspark z lewą firmą. Microsoft cie przyjmuje Dostajesz jako admin możliwość wygenerowania kilkudziesięciu kont msdn oraz zaproszeń. Tworzysz konta Generujesz klucze Szybciutko sprzedajesz. Microsoft przygląda się dogłębnie twojemu profilowi bizspark Wykrywa wałek, blokuje konta i klucze.
Tego nie wiem.
Mój przypadek jest inny. Po dłuższym zastanowieniu się nie wiem czy na pewno to wersja OEM.
Jednakże pamiętam, że był taki cały segregator na płyty z różnorakim oprogramowaniem Microsoftu.
Firma w której pracuję to Gold Partner Microsoft i jako jej pracownik otrzymałem od pracodawcy klucz do takiej wersji Office.
Napewno posiadam wersje Professional Plus.
Otrzymałem tak również Windowsa 7 i z nim nie było problemu a Office nie zadziałał przy ponownym instalowaniu.
Jedyne rozwiązanie to kontakt telefoniczny z kimś od microsoftu? Na forum microsoftu mi nie pomogli niestety.
mktos
(mktos)
17 Lipiec 2012 07:37
Skoro z “segregatora z płytami” to to nie jest OEM, tylko VLK. Professional Plus istnieje tylko jako VLK, więc jest OK, taka wersja na pewno istnieje.
maciejf1
(maciejf1)
26 Sierpień 2012 19:45
Sprubój zarejestrować produkt nie przez internet ale przez telefon
cerevelo
(cerevelo)
27 Sierpień 2012 08:20
Temat już nieaktualny.
Kontakt z konsultantem załatwił sprawę.
Pozdrawiam