Ogame.pl!

Ja grałem i miesiąc na 10 univesum ale dali mi bana na rok za posiadanie 2 kont :frowning:

jak coś to podaj namiary na planete chetnie zobacze ile masz surowcow :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja gram na uni 6 mam ponad 8k pkt :smiley:

miałem tyle pkt. i mnie zjechali :evil: W tej chwili mam jakieś 7k pkt. Co do surowców to nie możesz mnie zaatakować, bo mam status urlop i za jakieś 5 dni kasuje mi sie konto :stuck_out_tongue: Masz moje namiary 4:365:9 :stuck_out_tongue:

to przejdz w stan normalny ze statusu urlop :smiley:

Mogę najpóźniej za miesiąc a wtedy to już mnie nie będzie w ogame :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :stuck_out_tongue:

hehe WIELKIE OGAME :lol: Wypowiedzi typu nie gram bo mnie jeździli silniejsi nie jest mi obcy, zdarzają się płaczki ogamowe :smiley: a tak naprawdę to można sobie dać wszędzie radę.

Jak ja zaczynałam grać na Uni8 to powstawało już 23 uni, więc bardzo późno dołączyłam to tego starszego uni i na konto wchodzę od 7:00-9:00 a potem od 21:00-23:00 i daję radę :wink: Jetem teraz na 300którymś miejscu na 7tyś . graczy.

Ale zauważyłam, że młodzi ludzie w wieku 13-17lat często nie dają sobie rady. No nie wiem, ktoś kto nie lubi gier strategicznych szybko zrezygnuje z zabawy. Ja osobiście nie gram już w żadną grę ani komputerową ani na innej stronce. OGAME mi starczy, fajna rozrywka jak się z pieniędzy spłucze i nie ma za co gdzie wyjść hehe :stuck_out_tongue:

POZDRAWIAM WSZYSTKICH OGAMOWICZÓW. :smiley:

W pełni sie zgadzam z Kachą,mnie “zjechali” juz 3 raz a mimo to jestem już w TOP 2000 na 7000 tyś graczy.Grunt to nie dawac sobie i magazynować surowce,a jeszcze lepasza rada,to na noc wysyłac flotena kolonie,aby sobie dryfowała na góra 20% prędkosci,

Poprostu tak aby była cała noc w ruchu,takiej floty zestrzelić sie nie da :stuck_out_tongue:

Ani surowców przejąc. :smiley:

Dla tzw Noobów powiem pare słów.

Najpierw zagraj na obojętnie którym universie żeby skapować o co chodzi, co to w ogóle jest to całe Ogame. Pochodź po forum Ogame w dziale pomoc, pytania i pierwsze kroki czy jakoś tak i poczytaj co tam piszą. Looknij też na FAQ. W razie wątpliwości poszukaj czegoś na forum, jeśli nie znajdziesz napisz posta w w/w dziale. Jak to bedzie w FAQ to Cie pojadą więc lepiej najpierw poszukaj :slight_smile: . Później czekaj aż otworzą nowe uni. najpierw zrób 4 poziomy kopalni metali, później dojedź do 6 metal i 4 kryształ, dalej 7metal, 6kryształ, 6deuter. Dobuduj 2fabryki robotów 2 poziomy labolatorium i 2 poziomy stoczni. Zbadaj tech. energetyczną, 2 posiomy napędu spalinowego, zrób ze 2 małe transportowce i atakuj na ślepo (tylko wtedy gdy szybko się z tym uwiniesz) Później dorób kilka lekkich myśliwców i zrób pare wyrzutni rakiet. NIe inwestuj zbytnio w obrone, rób flote. Rozwijaj stopniowo kopalnie, kryształ trzymaj ok. 2 poziomy za metalem. Dalej wg uznania. To jest moja taktyka, sprawdza się dobrze :slight_smile: Poczekaj jeszcze ze 2 uni i zacznij grać na nowo otwartym. Wtedy już bedziesz wymiatał :slight_smile: Na początku trzeba poświęcić nieco czasu, później mniej bo budynki robią siępo kilka lub kilkanaście godzin a badania po kilka dni :stuck_out_tongue:

Zachęcam do gry wypas jest :slight_smile:

Złączono Posta : 17.10.2005 (Pon) 19:05

Krzysiek na którym uni jest 7 milionów graczy :smiley:

Gram na uni 5. Do ogame trzeba wysili mózgownicę oraz poczytac tycko. Jak nie robiliscie fleetsave’a to sie nie dziwie ze wam sie gra nudzi.

Gierka super mam 95 tys pkt na universum 4

Jak dla mnie ta gra jest denna, zbyt latwa troche :confused:

Ale na kilka wieczorow wystarczy

:hahaha: Ciekawe czy dorobisz się 1 miejsca no jestem ciekawy mistrzu …!

:hahaha: jak chcesz byc na szczycie to kilka razy dziennie trza w to grac… to jest ONLINE…

:lol: powodzenia,jak "oskalpują " cie ze 3-4 razy to zmienisz zdanie. :smiley:

A zna ktoś jakieś bugi na surowce

Dodane 17.04.2009 (Pt) 21:08

A zna ktoś jakieś bugi na suowce