No więc kolejne aktualizacje, bo na poprzednich wzrostach się nie skończyło
Styczeń zakończyliśmy +18% wzrostu rok do roku:
Natomiast luty zapowiada się na jakiś kosmos, bo póki co mamy wzrost +25%
No więc kolejne aktualizacje, bo na poprzednich wzrostach się nie skończyło
Styczeń zakończyliśmy +18% wzrostu rok do roku:
Natomiast luty zapowiada się na jakiś kosmos, bo póki co mamy wzrost +25%
FYI pracujemy teraz nad silnikiem, bo lutowy wzrost oglądalności zbiegł się z problemami po ostatniej aktualizacji Ubuntu (przestało działać dynamic memory allocation pod Hyper-V, co bardzo ogranicza wydajność maszyn wirtualnych).
a te drożdże to winne
To musicie RAMU dołożyć bo nie wyrabia forum. Ja już dziś powoli mam dosyć tego forum co chwile błędy wywala różne, albo białą strona i twierdzi, że wczytane. Już nie wspomnę, że przy zapisywaniu postu wywala błąd, albo zapisuje, rekord dzisiaj 8 minut.
Wszystkiemu winne
Też dziś to zauważyłem.
Ogólnie jest sporo pracy ostatnio w dziale Bezpieczeństwo.
Skończyły się styczniowe problemy ze sterownikami, znacznie mniej zgłoszeń.
Zwiększa się kultura wypowiedzi. Coraz mniej niepotrzebnych wcinek w temat.
Coraz więcej "Dziękuję’, “Proszę”, “Witam” i "Dzień dobry"
Zachęceni i zadowoleni użytkownicy wracają. Ściągają innych.
Na pewno trzeba będzie to poruszyć na ColdZlot. Kto chętny?
Inaczej nie będziemy się rozwijać.
Hyper-V jest przecież chyba zależny od kernela, a ubudubu nie usuwa starych kerneli po aktualizacji (na pewno jeden stary zostawia). To odpal maszynę na starym kernelu w oczekiwaniu na jakąś łatkę do nowego. Tak sobie myślę…
redakcja jako dobreprogramy powinna być dumna z takiego dobrego wyniku
Przed chwilą wróciliśmy do starych kerneli, więc była przerwa, ale teraz powinno być juz lepiej.
Będziemy szukać, ale gdyby ktoś miał jakąś wskazówkę, to będziemy wdzięczni. Póki co nie znaleźliśmy nigdzie wątków o tym problemie (ubuntu, dynamic memory, hyper-v, ostatni kernel jaki dobrze działa to 4.13.0-21).
Myślę, że z takim pytaniem to do naszego portalowego eksperta od kerneli
Kto to taki?
Przed chwilą (ok 19:15) wdrożyliśmy kolejną porcję poprawek, dajcie znać czy jest poprawa…
No jak to kto? Oczywiście @Ext73
Nie wiem jak wpisać jego nick, bo ma z odstępami
Co do poprawek, to wydaje się że wreszcie działa tak jak przed upgrade.
Wersja mobilna forum pewnie tu króluje, może stąd te wzrosty? I tak gratki.
Hej,
Głównie z powodu lepszego indeksowania się forum w wyszukiwarkach, czyli głównie w Google. Zresztą sam Tomek swego czasu o tym wspominał.
@tomekb - To ja mam jeszcze jedno pytanie. Możesz posprawdzać, jak wygląda kwestia tworzonego kontentu? Ile postów dodano w styczniu 2016, ile w 2017, a ile w 2018 roku? Wiem, że oglądalność jest ważnym wyznacznikiem, ale nie jedynym.
Pozdrawiam,
Dimatheus