Oglądanie filmów na Tv przez hdmi

Witam. Mam kartę graficzną gigabyte Gf8400GS z wyjściem hdmi. Czy gdybym podłączył tym wyjściem kompa do tv to mógłbym oglądać filmy? Jaki do tego trzeba kabel? Czy będzie trzeba coś konfigurowac?

I czy nie taniej byłoby kupić kabel Dvi > hdmi? taki jak tu: http://allegro.pl/kabel-hdmi-dvi-2m-1-3 … 60964.html

Bo takie są tańsze :smiley:

jak masz wyjscie HDMI, to po co chcesz korzystac z przejsciowki? kup kabel HDMI i podlacz do tv, skonfiguruj pulpity w sterownikach karty i mozesz ogladac sobie film na jednym ekranie, a na drugim przegladac forum na przyklad…

ps. niektore playery maja opcje odtwarzania full screen na wiekszym pulpicie, np. Allplayer czy Media player

Akurat tego nie potrzebuje bo kompa będę przenosił do drugiego pokoju i tam podpinał :slight_smile:

Tylko niektóre? A VLC ma? Ew. mam jeszcze sub edita :slight_smile:

nie wiem jak inne playery - pisze o tych ktore posiadam i dzialaja przy dwoch pulpitach - znaczy, program otwiera sie na pulpicie glownym (monitor) a fullscreen na dodatkowym (tv)

Czyli taki zwykły kabelek hdmi za 15zł wystarczy?

zalezy, czy chcesz nim puszczac dzwiek, czy nie… ten z aukcji w/w by sie nadal 8)

No dźwięk też. I obraz oczywiście. Bo ten kabel nie jest ekranowany i się zastanawiam czy nie będzie zakłuceń, śnieżenia ipt.

http://www.emidas.com.pl/gembird-hdmihdmi-p-92.html - Nad tym kablem się zastanawiam. Niestety nie jest ekranowany :frowning:

Witam

Mam mały problem przy oglądaniu filmów na tv LCD 40’’ podłączony kablem HDMI do invidia gt 460 procek AMD 955Be

mianowicie na monitorze wszystkie filmy widać bardzo dobrze a na tv zacinają się czy to wina kodeków, może powinienem coś zmienić w ustawieniach monitorów, ktoś ma pomysł czym to może być spowodowane???

A co ma ekranowanie do rzeczy przy HDMI - zrozumcie w końcu że przez hdmi jest podawany sygnał cyfrowy - czyli 1110001010101010 itd. więc albo będzie działał albo nie i nic nie zmieni fakt czy bedzie ekranowany czy nie, czy bedzie miał złote końcówki czy nie i w końcu czy będzie kosztował 1000zł czy 5. Albo sygnał bedzie, albo nie.