Witam posiadam w komputerze kartę graficzną His Radeon Hd 5770 która ma wyjście HDMi i mam pytanie czy jest możliwe obejrzeć film na telewizorze LG 26lh2000 włączając go na kompie? Czy łącząc telewizor z kompem kablem HDMI uzyskałbym na TV sam obraz czy też z dźwiękiem?
a więc podłączając komputer do telewizora, uzyskasz wysoką jakość obrazu, jak najbardziej możesz obejrzeć film bo sam tak oglądam filmy hd z laptopa na telewizorze przez HDMI, przez kabel HDMI idzie obraz oraz jednocześnie dźwięk, tak więc sam kabel HDMI wystarczy
Będziesz też mieć dźwięk jesli do katy graficznej doprowadzisz sygnał audio, zapewne znajdziesz odpowiednie gniazdo na karcie. Nie pomyl jego z gniazdem zasilania wentylatora, choć one się różnią.
nie ma najmniejszej potrzeby używać jakiegokolwiek kabelka więcej niż hdmi aby uzyskać dźwięk przez HDMI idzie dźwięk oraz obraz !
W laptopie nie trzeba, w desktop , jesli ma takie gniazdo to trzeba. Są różne odniany każdych kart graficznych tego samego modelu.
Sęk w tym że jak włączę film następnie podłączam kabel HDMI z kompa do Tv i wybieram telewizor jako monitor to mam tylko obraz a dźwięk dalej w kompie…jak to zmienić?
W sterownikach dźwięku musisz przestawić urządzenie wyjściowe (odtwarzania dźwięku) na HDMI
coś takiego:
Wielkie dzięki
nie chcąc zaczynać nowego tematu ja się o coś zapytam.
podobnie jak w problemie wyżej, chcę podłączyć laptopa do TV
laptop asus K50IJ z kartą graficzną Intel GMA 4500 (wiem nie za mocna, ale do filmów powinna starczyć) niestety jest tam tylko wejście VGA
telewizor LG 37" LV5500
czy korzystając z kabla VGA - HDMI otrzymam zarówno obraz jak i dźwięk? wiem, że kabel HDMI przesyła jedno i drugie ale nie wiem czy to że sygnał będzie wychodzić z VGA nie będzie sprawiało problemu.
i czy w ogóle z tej karty można cieszyć się w miarę przyzwoitą jakością filmu na ekranie 37"?
Nie.
Będzie. Wyjście VGA to tylko i wyłącznie obraz.
A dlaczego nie?