og:title - dlaczego mimo poprawnego “wyciągania” tytułu strony w wynikach analiz SEO widnieje link do ostatniego oglądanego wpisu zamiast strony głównej do której daję link ? Strona główna chyba nie ma tytułu, wiec pewnie tutaj jest błąd. Ale da się to jakoś poprawić ?
og:url - także wyświetla się link do wcześniej oglądanego wpisu zamiast link do strony głównej bo tej link daję do analizy…
Ktoś wie jak inaczej wyciągać te dwie rzeczy z WP. Dane te mam w header.php
Trochę nie rozumiem w czym masz problem i jak sprawdzasz wprowadzone zmiany (pamiętaj że te zmiany muszą zostać zindeksowane przez roboty przeszukujące witrynę).
Masz źle utworzony og:title ponieważ na stronie głównej będzie to nazwa: - Nazwa Witryny czyli przed nazwą będziesz miał dodatkowo myślnik.
Co do ok:url to powinien to być link który określa dany zasób i powinien on być niezmienny dla danego wierzchołka grafu.
To jak inaczej według Ciebie @Fizyda powinno to być dobrze zrobione ?
Po prostu po wejściu na stronę X chcę by w kodzie były dane tej strony (głównie tytuł i link) natomiast gdy do bota który czyta OG jest błąd. Wklejam mu link do strony głównej a on mi pokazuje link do wcześniej przeglądającej strony i tytuł tej strony… Jak gdyby WP olał dane strony głównej :-/
Bo nie chcę do takiego czegoś używać wtyczek. Staram się by było ich możliwie najmniej. Już zastąpiłem wtyczkę lightbox, kodem który jest jeszcze lżejszy i ma dużo mniej KB.
Teraz chcę to zrobić za pomocą kodu php (bo czytałem, że się da ale nikt mądry nie chce się podzielić kodem).
A później chcę zastąpić wtyczkę release post - nie potrzebna mi masa funkcji a co za tym idzie zbędnego kodu.