Ograniczenie szybkości udostępnionego połączenie internet

Jak ograniczyć szybkość udostępnionego połączenia internetowego w Win XP SP2. Przez swój komputer udostępniam internet innej osobie (przez kabel LAN) i ona czasami przesadza z ilością pobieranych plików - za bardzo obciążą łącze. Niestety nie ma możliwości rzeczowej rozmowy. Co mam zrobić aby zmniejszyć udostępnianą szybkość łącza, tak aby delikwent nie zorientował się że coś modyfikowałem w ustawieniach

Jak przegina to wyciągaj mu wtyczkę :smiley:

Sprawdź czy program netlimiter Ci pomoże, nie wiem czy obsługuje udostępniane łącze

Jest kilka sposobów…np.: magiczne słowo google.pl :twisted:

O ile dobrze pamiętam, to jest jakiś program NetLimiter (lub Net Limiter). Z tego co pamiętam (program widziałem u kumpla), można było ograniczyć prędkość (nawet do bajtów na sekundę xD) podczas wymiany plików w sieci lokalnej (CD++ i te sprawy :mrgreen: ). Kiedy np.: jakiś koleś ściągał od moejgo kumpla legalnego Linuxa z prędkością kilku mb/s i kumplowi powoli komp się zacinał, to odpalał owy program i zmniejszył koelsiowi do 5kb/s xD

Pozdrawiam!

Dzięki, ale nie poskutkowało. Program NetLimiter 2 Pro może ograniczyć szybkość połączeń przychodzących i wychodzących wykorzystywanych przez różne programy, ale tylko na moim kompie. Nawet nie widzę z jaką prędkością odbywa się transfer z drugiego komputera, któremu udostępniam internet.

też mam ten sam problem,przyłączam się do rozmowy ,kolesia mam podpiętego po lan i też mi zapierdziela całe łacze nie wyłancza wogóle kompa i ściąga na maxa.

prosze poradżcie coś moze w routerze mu ograniczyć tylko jak prubowałem już wszystkiego pod xp,i bez skutku:(

Heh może i mam na to radę… weź klej Super Glue czy coś takiego i kapnij troszeczkę na minimum jeden z wtyków kabla, którym idzie kolesiowi net, lub po prostu odłącz mu neta i tyle i mów, ze nic nie wiesz na ten temat, ale go do domu nie wpuszczaj xD