Chyba wiem już czym spowodowany jest pisk mojego komputera, restarty już nie występują (nagle przestały :lol: )
Teraz, gdy kiedyś prawdopodobnie występował restart + pisk występuję ciągły pisk.
Po ok. 20 minutach grania w BF3 (nie licząc wczytywań) płyta główna osiąga kosmiczne temperatury, a gdy TMPIN1 przekroczy 70C komputer wydobywa pisk, jednak gdy temperatura spadnie pisk ustępuje.
Procesor rozgrzewa się do 64C i podobnie karta 72C (taa jescze nie wymienilem tego chlodzenia ;p )
Po co ma sprawdzać jeszcze raz innym programem? pisk bez powodu nie występuje.
Zlokalizuj palcem która część się grzeje…jeśli to radiatory na płycie to nowa pasta powinna pomóc,jeśli sekcja zasilania to już będzie trudniej…można jakiś wentylator dołożyć.
A jak sobie palucha upale ? Jaaak mi się nie chce rozbierać tego kompa…
Zaraz sprawdze 8) i zedytuje post.
Wbiłem z ciekawości w BIOS i zauważyłem że przy “CPU Warning Temperature” mam zaznaczone 70C! dać to na disabled? ale to jak sprawdzę czy się płyta piecze
– Dodane 21.08.2012 (Wt) 19:54 –
■■■?! radiator z napisem (pod prockiem) przy 71C, albo tych 120C jest chłodny, dopiero gdy się przytrzyma palcem z 30sec mozna poczuć ciepło ale nie oparzyć w porównaniu do karty graficznej (która ma podobną temperaturę) która parzy od razu po dotknięciu…
Mały radiatorek pod ram’ em jest cały czas lodowaty jakby płyta w tym miejscu nie wydzielała wcale temperatury…
Coś taki zdziwiony ? ruszył byś trochę główką to byś się domyślił sam Radiator zimny,po dociśnięciu ciepły…no to chyba proste jak drut że nie łączy dobrze…Pasta do wymiany.Radiator do poprawienia,widocznie luźno siedzi.