Okienko "Zobacz więcej"

Witam.
Windows 11 PRO 24h2
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z okienkiem „Zobacz więcej”. Kiedy kliknę w kropeczki okienko wyświetla się tylko częściowo, większość ukryta jest u góry okna. Aby zobaczyć wszystko muszę zminimalizować okno główne i go przeciągnąć w dół aby odkryć całość okienka kontekstowego. Dołączyłem zdjęcie.

Nie rozumiem twojej odpowiedzi

Czy były zainstalowane aktualizacje w Windows Update?

Ostatnio KB5035942, ale nie pamiętam od kiedy mam problem z tym okienkiem, zauważyłem to wczoraj. Ono się po prostu otwiera do góry .Funkcje *Sortuj i Wyświetl otwierają się na dół i wszystko jest widoczne

Może masz ustawioną nie natywną rozdzielczość w systemie z rozdzielczością monitora (ekranu) w laptopie i stąd jakieś nietypowe skalowanie (skala i układ).
Sprawdź w systemie i panelu grafiki.
Albo faktycznie jest to jakiś nowy bug w Windows 11.

Rozdzielczość zalecana 1920x1080, skala zalecana 125%. To nie to.

Można spróbować przywrócić klasyczne menu:

Ten poradnik wygląda na celowo ukryty lub wymagający logowania (od 2023 ma jakąś blokadę dostępu):

Można sprawdzić czy świeże konto ma podobny błąd.

Widocznie coś nie tak z aktualizacjami, na dosyć dawno nie aktualizowanym systemie jest jeszcze dobrze.

Czyli teraz też masz źle?
Jak obniżę okno jest dobrze, jak jest zmaksymalizowane to jest problem

Nie mogę ci powiedzieć jak jest obecnie po wszystkich aktualizacjach, ponieważ mam Windows 11 zainstalowany na sprzęcie, który nie spełnia wymogów Windows 11 i nie dostaje już najnowszych aktualizacji.
Ale wszystko wskazuje jak nic, że to wina jakiegoś buga w najnowszej wersji po aktualizacjach.

Poczekam na rozwój sytuacji.
Na 100% to jest bug, ponieważ na innym laptopie to samo

A jaki masz „numerek” bo ja mam 26100.3037 i jest wszystko w porządku, ale w poprzednich wersjach miałem tak samo.

26100.3037

Ten bug był na poprzednich wersjach, tak że uaktualnienie nie zlikwidowało jego. Pozostało Ci zainstalować na „czysto” tą wersję.

Czystą wersję systemu czy aktualizacji?

Czystą wersję 26100.3037

Jest rozwiązanie, podaję za ElevenForum
Jak skonfigurować Vivetool (wykonaj to tylko raz)

1. Przejdź tutaj i pobierz ViVeTool-v0.3.3.zip
  2. Utwórz folder w *C:* o nazwie zVIVE (możesz nadać folderowi dowolną nazwę)
  3. Wypakuj zawartość pobranego pliku .zip do: C:\zVIVE (lub pod wybraną przez siebie nazwą folderu)

Jak używać Vivetool

1. Otwórz wiersz poleceń z podwyższonymi uprawnieniami (jako administrator).
  2. Wpisz: cd C:\zVIVE (użyj wybranej nazwy folderu)
  3. Gdy monit zmieni się na… C:\zVive> , skopiuj i wklej jeden z poniższych numerów identyfikacyjnych Vivetool…
  4. Następnie uruchom ponownie komputer, aby zastosować zmiany.

Użyj odwrotnej opcji niż enable lub disable, aby cofnąć zmiany.

vivetool /disable /id:51960011 <---- Naprawia błąd menu z trzema kropkami w Eksploratorze plików w 24H2

Ładne kwiatki, żeby zewnętrznym plikiem naprawiać system.