Okno informacyjne na stronie

Jak moge wstawic na swojej stronie wyskakujące okno z jakąś informacją?

:szukaj:

A o co chodzi w adresie pliku? Co to ma byc za plik?

Plik, który chcesz wyświetlić w wyskakującym okienku. Albo inaczej: adres strony, którą chcesz wyświetlić.

A czy muszę to dodawac? Bo jak usunąłem to i wstawilem tekst w “‘Nazwa_okienka’” to nie działa, nic się nie dzieje :confused:

edit// dodalem adres strony glownej na rozne sposoby i dalej nie dziala :frowning:

Prosze, wytlumaczcie mi dokladnie co i jak :frowning:

Pokaż jak wstawiałeś

Wiem, ze jest źle :frowning:

To ma być krótka nazwa okienka , a nie esej:

To jest tylko nazwa dla JavaScriptu, a nie tekst, który gdzieś się pojawi. Musi być krótki, bez spacji i najlepiej bez polskich znaków. Najlepiej wstaw po prostu ‘noname’ .

Można zastosować komentarze warunkowe które interpretuje tylko Ie, wtedy w nich możesz dać co chcesz np. kod html.

Kutar: No dobrze, a gdzie ma się znalezc zawartośc okienka?

humm… nie działa :confused:

Nie wiem czemu, wszystko zrobilem dokładnie tak jak powiedziales :confused:

Ehhhh…

Tytuł bez znaków specjalnych! Wywalić wykrzyknik.

Dalej nie działa…

Może problem tkwi w tym ? Nigdy tego nie stosowałem , więc nie mam o tym pojęcia… Może lepiej wziąć jakiś skrypt sprawdzający useragent , który będzie dbał o to ?

/add

W czym sprawdzasz ten popup ? Ie , firefox , opera ?

Właśnie najpierw robiłem z tym i sprawdzalem w explorerze, teraz z tego zrezygnowalem i sprawdzam na wszystkich przegladarkach jakie mam obecnie zainstalowane: operą, IE i FF . Nigdzie to nie chce się pojawic :confused:

edit//

MOże problem tkwi w tym, że po body a przed tym okienkiem jest jeszcze inny kod? Może to powinno byc na poczatku?

Humm… u mnie całe body wygląda tak:

Może ten cały pozostały kod coś psuje? Ale bez niego ani rusz, bo się kolorystycznie cała strona… wolę nie dokańczac jak to wygląda :slight_smile:

A i zrezygnowalem z tego

Mnie też działa, oczywiście tylko w IE (no i na koncie lua wygląda to nieszczególnie ^^):

http://kasiek.lua.pl/pop.html

To nie wiem co u mnie jest nie tak… :frowning:

Może juz czas wprowadzic w życie planowany od dłuższego czasu reinstal windowsa… :slight_smile:

Złączono Posta : 26.11.2007 (Pon) 20:37

Acha, właśnie, w operze i IE nic sie nei dzieje, ale w FF wyświetla się u góry komunikat, że “Program FireFox nie pozwolił tej witrynie na otwieranie wyskakujących okienek” :confused: