Jak moge wstawic na swojej stronie wyskakujące okno z jakąś informacją?
A o co chodzi w adresie pliku? Co to ma byc za plik?
Plik, który chcesz wyświetlić w wyskakującym okienku. Albo inaczej: adres strony, którą chcesz wyświetlić.
A czy muszę to dodawac? Bo jak usunąłem to i wstawilem tekst w “‘Nazwa_okienka’” to nie działa, nic się nie dzieje
edit// dodalem adres strony glownej na rozne sposoby i dalej nie dziala
Prosze, wytlumaczcie mi dokladnie co i jak
Pokaż jak wstawiałeś
Wiem, ze jest źle
To ma być krótka nazwa okienka , a nie esej:
To jest tylko nazwa dla JavaScriptu, a nie tekst, który gdzieś się pojawi. Musi być krótki, bez spacji i najlepiej bez polskich znaków. Najlepiej wstaw po prostu ‘noname’ .
Można zastosować komentarze warunkowe które interpretuje tylko Ie, wtedy w nich możesz dać co chcesz np. kod html.
Kutar: No dobrze, a gdzie ma się znalezc zawartośc okienka?
humm… nie działa
Nie wiem czemu, wszystko zrobilem dokładnie tak jak powiedziales
Ehhhh…
Tytuł bez znaków specjalnych! Wywalić wykrzyknik.
Dalej nie działa…
Może problem tkwi w tym ? Nigdy tego nie stosowałem , więc nie mam o tym pojęcia… Może lepiej wziąć jakiś skrypt sprawdzający useragent , który będzie dbał o to ?
/add
W czym sprawdzasz ten popup ? Ie , firefox , opera ?
Właśnie najpierw robiłem z tym i sprawdzalem w explorerze, teraz z tego zrezygnowalem i sprawdzam na wszystkich przegladarkach jakie mam obecnie zainstalowane: operą, IE i FF . Nigdzie to nie chce się pojawic
edit//
MOże problem tkwi w tym, że po body a przed tym okienkiem jest jeszcze inny kod? Może to powinno byc na poczatku?
Humm… u mnie całe body wygląda tak:
Może ten cały pozostały kod coś psuje? Ale bez niego ani rusz, bo się kolorystycznie cała strona… wolę nie dokańczac jak to wygląda
A i zrezygnowalem z tego
Mnie też działa, oczywiście tylko w IE (no i na koncie lua wygląda to nieszczególnie ^^):
To nie wiem co u mnie jest nie tak…
Może juz czas wprowadzic w życie planowany od dłuższego czasu reinstal windowsa…
Złączono Posta : 26.11.2007 (Pon) 20:37
Acha, właśnie, w operze i IE nic sie nei dzieje, ale w FF wyświetla się u góry komunikat, że “Program FireFox nie pozwolił tej witrynie na otwieranie wyskakujących okienek”