Witam, zakupiłem dzisiaj nowego laptopa (Acer Aspire V3-772G) jednak zdziwił mnie bardzo jak okropny ma dźwięk - jest nieczysty, taki jakby przytłumiony, jakby wydobywał się ze skrzyni. Albo jakbym słuchał z głośników czy słuchawek, które nie docisnąłem do końca wtyczki. Dźwięk jest naprawdę okropny, niski, szumiący/szeleszczący/chropowaty, nie wiem jak to określić. A gdy podłączyłem swoje słuchawki (małe, od smarphonea) to dźwięk był jeszcze gorszy, wokalu prawie nie było słychać, nie dało się tego słuchać kompletnie. Czy da się coś z tym zrobić? Słucham muzyki prawie na okrągło, i mimo, że laptop ogólnie jest bardzo dobry, to jednak problem z dźwiękiem (oraz z kolorami, zbyt jaskrawe czy żółte ale to inna sprawa) stawia mnie w sytuacji w której rozważam zwrot laptopa. To dziwne, że w moim starym laptopie sprzed 6 lat (Hp Pavillion dv7-1040ew) dźwięk jest idealny i czysty, nawet podczas słuchania przez małe słuchawki, a najnowszy acer jest dużo gorszy i ma nawet gorszą jakość dźwięku od najtańszego smartphone’a.
Czy da się jakoś poprawić ten dźwięk programami?
Czy zakup głośników i/lub dobrych słuchawek sprawiłby, że dźwięk były normalny, czy byłby taki sam jak teraz?
I dlaczego acer ma gorszy dźwięk od starego hp? Co jest tego przyczyną? karta dźwiękowa, głośniki, co?
Informacje, które znalazłem:
Acer
Kontrolery dźwięku: Bluetooth audio device, Nvidia virtual audio device (wave extensible) (wdm), Realtek high definition audio
Sprawdź, czy posiadasz sterowniki. Jeśli problem też masz ze zewnętrznymi słuchawkami, może to być problem w systemie, lub z portem, choć jeśli głośniki też nie działają poprawnie, może to być bardziej ten problem ze sterownikami.
No mam dobre sterowniki chyba - realtek, z tamtego roku. Odinstalowałem i zainstalowałem nowe z maja tego roku i dźwięk jest tak samo zły jak wcześniej, nic się nie zmieniło…
Jeśli kupiłeś przez internet to masz 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny.
Jeśli kupiłeś w sklepie to bierz lapka pod pachę i zgłoś usterkę. Najlepiej niech Ci zademonstrują na drugim takim samym lapku jak w nim działa dźwięk. Jeżeli będzie tak samo to będize znaczyć, że ten typ tak ma i poproś grzecznie aby Ci wymienili na inny model, w którym dźwięk będzie lepszy.
Najlepiej, jak przywrócisz go do stanu fabrycznego, sprawdzisz czy ok i jak jest źle to oddasz. Jakby było, że nie można używać sprzętu, inaczej nie można zwrócić, to skąd miałbyś się dowiedzieć o problemach?