Czy ktoś prowadzi może sklep online? Gdzie zamawiacie opakowania i na co zwracacie uwage przy ich wyborze?
Nie prowadzę sklepu online ale odpowiem na pytanie Przede wszystkim cenę możesz napisać konkretniej jakie opakowania.
Jak opakowania standardowe, to jest sporo firm które takie oferują i bez trudu można coś wybrać z ich oferty. Gorzej jak jakieś niestandardowe. Wtedy ma to sens jeśli zamawia się minimum kilka setek.
Ja np. zwracałem uwagę na: wymiary, solidność, grubość, termin dostawy, cenę. W tej kolejności.
Sporo zależy od tego co się wysyłał. Hasło kartonowe pakowania w Internecie jest kluczem.
W zależności co wysyłasz możesz też potrzebować wypełniacza
Ja kupowałam na Allegro, ale w tej chwili zaopatruje się w hurtowni niedaleko mnie, ściagają dla mnie takie kartony
Kupuje fasonowe w dwóch rozmiarach 35x25x5 i 40x30x5
Przy większej ilości albo łącze dwa większe kartony albo mam zawsze trochę w tych maksymalnych wymiarach inpostu zwykłych kartonów
Foliopaki używam inpostu, jak się skończą to kupuje w innych firmach kurierskich
Opakowane to u mnie karton+foliopak
https://www.fingerprint.pl/opakowania-na-kosmetyki-druk-na-metalizie/
Obecnie wiele osób patrzy się na kwestie ekologii. Do zaklejania paczek proponuję etykiety samoprzylepne. To raz, ze bardziej eko, dwa że świadczy o poziomie firmy i reklamujesz ja od razu na zewnątrz. Do tego wewnątrz kartka (na podziekowanie, reklamacje lub kod rabatowy) z papieru niepowlekanego lub kartonik nieblyszczacy.
Takie tasmy można zamowić tutaj protape.pl/tasmy-papierowe-z-nadrukiem.html
Możliwe, że modny staje się karton pocięty w szachownicze paski dla zwiększenia elastyczności:
Takim czymś wypełniają luki (niby nazywa się to wypełniaczem) w opakowaniach jak i owiajają w to mniejsze kartony (i jeszcze w folię…), pewnie przez praktykę rzucania paczką (np. z wysokości metra na inne w dostawczaku) o ile skutecznie amortyzuje wstrząsy od zewnątrz.