kupiłem dysk, jednak chciałbym go zwrócic. nie był podłączany nawet do komputera, nic mu nie jest. dostałem go w takiej folijce. czy przy zwrocie sprzedawca ma prawo nie przyjąć dysku z powodu braku tej folijki, bądź jej nie do końca eleganckiego otwarcia ?
Niezależnie od gwarancji, zgodnie z ustawą z 2 marca 2000 roku “O ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny” klient ma prawo zwrócić zakupiony towar w ciągu 10 dni od dokonania zakupu bez podania przyczyny.
Jest to możliwe tylko wówczas, gdy towar nie był używany, ani nie został w żaden sposób zniszczony i musi być zwrócony w oryginalnym fabrycznym opakowaniu. Towar musi się znajdować w fabrycznym opakowaniu i załączony musi być dowód zakupu."
Myśle że to wszystko wyjaśnia, nawet pewnie po terminie 10 dni by Ci przyjął, tyle że jakbyś miał ten dysk orginalnie zapakowany z dowodem zakupu.
Chodziło mi głownie własnie o neta:). Piotrze może powiedz sprzedawcy jak już Ci nie wymieni tego dysku, to że chcesz wymienić na podobny model z złączem ATA.