Opakowanie wymagane przy zwrocie dysku twardego

witam,

kupiłem dysk, jednak chciałbym go zwrócic. nie był podłączany nawet do komputera, nic mu nie jest. dostałem go w takiej folijce. czy przy zwrocie sprzedawca ma prawo nie przyjąć dysku z powodu braku tej folijki, bądź jej nie do końca eleganckiego otwarcia ?

dzieki, pzodrawiam

Na pewno będziesz musiał podać powód bo tak to może nie przyjąć jak jest sprawny (od takiego widzimisie to trzeba mieć raczej całą folie).

"ZWROT TOWARU

Niezależnie od gwarancji, zgodnie z ustawą z 2 marca 2000 roku “O ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny” klient ma prawo zwrócić zakupiony towar w ciągu 10 dni od dokonania zakupu bez podania przyczyny.

Jest to możliwe tylko wówczas, gdy towar nie był używany, ani nie został w żaden sposób zniszczony i musi być zwrócony w oryginalnym fabrycznym opakowaniu. Towar musi się znajdować w fabrycznym opakowaniu i załączony musi być dowód zakupu."

Myśle że to wszystko wyjaśnia, nawet pewnie po terminie 10 dni by Ci przyjął, tyle że jakbyś miał ten dysk orginalnie zapakowany z dowodem zakupu.

PrzeMaxeK , niestety nie ma już czegoś takiego:)

teraz zwrot zależy tylko od dobrej woli sprzedawcy… chyba że kupujesz przez neta, wtedy masz te 10 dni… :slight_smile:

no kupowałem na allegro, a oddaje poniewż przez własny cymbalizm wziąłem dysk na sata II majac płytę ata

Chodziło mi głownie własnie o neta:). Piotrze może powiedz sprzedawcy jak już Ci nie wymieni tego dysku, to że chcesz wymienić na podobny model z złączem ATA.