Opaska na oczy


(Goldenkeylogger) #1

Dzisiaj zainstalowałe nowa wersje eMule działało mi bo sciagnełem kilka utworów teraz gdy chce sciagnac nie moge.W pasku narzedzi widac ze na ośle jest opaska na oczy.Co mam zrobic prosze o szybko odpowiedz i z góry dziekuje.


(Duch) #2

to oznacza, że masz przydzielone LowID :slight_smile:

najlepiej zainstaluj jakąś starszą wersję, upewnij się, że eMule nie jest zablokowany przez firewall itp.


(Goldenkeylogger) #3

jak to moge sprawdzic.Prosze o jakies porady?

Zainstalowałem staro wersje i to samo


(El Presidento) #4

No jakiego masz firewall :?

Poprostu odblokwujesz eMule w nim.

A jaki dostawca internetu


(M a x) #5

nic nie zrobisz bo jesteś low czyli albo za firewallem albo w sieci na lokalnym adresie - na jedno wychodzi - swoją droga na jednym kompie mam to samo bo jestem na lokalnym na drugim mam HI poniewaz jestem na publicznym i opaski mułek nie ma


(Duch) #6

Fighter podaj więcej informacji :!: jakie masz łącze, jakie oprogramowanie zabezpieczające :slight_smile:


(Goldenkeylogger) #7

Mam neostrade 256 korzystam z Avasta.

To mnie troche dziwi dlatego iz korzystałem wczesniej z eMule a za godzine juz nie działało.Próbowałem instalowac nowe eMule i stare.

Nic nie działało.Podłaczałem sie do róznych serwerów i nic.


(El Presidento) #8

A wiec tak masz neostrade wiec z portami wszytsko oka.

A jakiego masz firewalla systemowego czy jakiegos innego.

Bo najprawdopodobniej w nim lezy problem :slight_smile:


(Goldenkeylogger) #9

Nie mam zadnego firewalla jedynie tylko standardowa w windowsie (XP Home Edition)Po za ty mam Avasta.


(El Presidento) #10

Ale XP z SP2 czy nie bo bez nie ma zapory.

A Avasta chyba nie ma firewalla :roll:


(Piotrekjunior) #11

Wejdz do osla->settings->parametry łącza->KLIKNIJ: "otworz te porty w wewnetrznym firewallu windowsa"

Powinno zadzialac 8)


(Goldenkeylogger) #12

Próbowałem

i dawałem jeszcze podłaczanie bez proxy

I daje to mi ze moge sciagnac jeden plik a nastepny sie juz nie da

Zapora mi nie blokuje bo sprawdzałem


(Jas Mo) #13

A wogóle to do jakiegoś serwera masz możliwość się podłączenia ,a na liście są jakieś serwery ,bo mi to wygląda ,że nie jesteś podłączony do żadnego serwera

A może skożystaj z tej porady

mulek7vf.th.gif


(Goldenkeylogger) #14

Mam liste serwerów i moge sie połaczyc pisałem ze moge sciagnac plik a drugi juz nie mam Low ID

Próbowałem czy zapora nie blokuje ale wszystko jest w porzadku

Jest tak za kazdym razem

Mam takie pytanko czy zmiana na inny program rozwiaze problem

Ma ktos jeszcze jakies pomysły

Złączono Posta : 17.11.2005 (Czw) 20:54

Mam takie pytanko czy przez Low ID da sie jakos normalnie sciaga a nie po 1 utworze nie mozna i dopiero nowe podłaczenie daje oczekiwany rezultat.Moze ktos podsunie jak skonfigurowac Emule.


(wieszak) #15

Tematów na temat mułka jest tyle że oooo bania mała.

Masz lowID więc czekaj cierpliwie na swoją kolejke, ja żeby otrzymać High ID czekałem jakieś pare miesięcy..Jak zaczęsto będziesz się podłączał z serwerami to zmiejszać Ci się będzie liczba punktów a i możesz bana dostać nawet.

Mułek to dobra rzecz ale trzeba cierpliwości .

A co low ID to ściągać Ci się będzie normalnie tyle tylko ,że troche dłużej.

http://komputery.katalogi.pl/temat12079

http://www.portal24h.pl/roznosci/p2p/lacza_emule.htm

http://www.osiol.com/

A tam pewno coś znajdziesz na temat konfiguracji .


(Goldenkeylogger) #16

Dzieki przez twoja porade eMule działa troche wolniej ale sciaga.