Opcja w Frefoxie spowodowała Krytyczny alert bezpieczeństwa

nacisnąłem na chwilę na Frefoxie ten przycisk

i przerwałem tę procedurę… nie doszła do końca

nie mogłem się zalogować do konta google
a potem po odzyskaniu konta na gmail a przyszła wiadomość

Podejrzana aktywność na Twoim koncie

Ktoś mógł uzyskać dostęp do Twojego konta Google przy użyciu złośliwego oprogramowania zainstalowanego na jednym z Twoich urządzeń. Aby chronić Twoje konto, wylogowaliśmy Cię z tego urządzenia.

to przez tę opcję Frefoxa ? bo to się się stało nie długo po tym

nigdy wcześniej tej opcji nie naciskałem i nie miałem tego typu problemów z logowaniem się do gmaila

ma nortona i czasem skanuję nim dysk i od 7 lat nie miałem żadnego wirusa

Nie, to nie dlatego :smiley:
To jedynie ekran podsumowania. Pojawia sie i znika w przegladarkach od lat. Chrome, Opera i Firefox, zgodnie z falami mody UX-owej, przywracaly lub likwidowaly ten przycisk.

To jego trzecia wersja. Poprzednia wygladala tak:
image

ale jak tam kliknąłem to pojawił się pasek postępu i coś tam się robiło ( związanego chyba z hasłami ) ale to przerwałem… i za raz po tym nie mogłem się zalogować na YT i gmailu

Ten lewy button to jakieś centrum zarządzania a nie menu jak dawny odpowiednik hamburgera.

„coś tam” bardzo trudno zdiagnozować, jednak - natomiast przycisk sam z siebie nie jest guzikiem samozniszczenia. :slight_smile:

To Firefox View.
Informacje tu.

od 3 dni nie naciskałem tego przycisku i ten alter bezpieczeństwa się już nie pojawił
gdyby to był wirus to powinien atakować każdego dnia, prawda?

Kliknij na ten „przycisk” prawym klawiszem myszy i w otwartym oknie wybierz " Usuń z paska narzędzi "

Nie będzie cie wtedy kusiło robic to, czego nie do końca rozumiesz