nie działa mi podkreslanie bledow w openoffice. chyba nie mam polskiego slownika czy co bo mam na 100 zaznaczone sprawdzanie podczas pisowni nawt ikonke mam kliknieta na pasku od sprawdzania i nic. co robic??
mam wersje 1,9 m83
nie działa mi podkreslanie bledow w openoffice. chyba nie mam polskiego slownika czy co bo mam na 100 zaznaczone sprawdzanie podczas pisowni nawt ikonke mam kliknieta na pasku od sprawdzania i nic. co robic??
mam wersje 1,9 m83
Zobacz
Witam,
Sprawdzanie pisowni nie działało od początku zainstalowania OpenOffice, czy problem pojawił się po pewnym czasie? Jeśli od początku nie działało, to znaczy, że może domyślnie jest wyłączone. Sprawdź w opcjach tak jak radził squeet.
Miałem kiedyś identyczny problem, jednak u mnie dotyczyło to tylko jednego dokumentu. Chociaż sprawdzanie pisowni było na 100% włączone , program nie sprawdzał i nie poprawiał ewentualnych błędów. Gdy skopiowałem z niego całą zawartość do nowego dokumentu problem zniknął.
Pozdrawiam.
jezeli na prawde brak slownika w twojej wersji to ta instalka rozwiaze twoj problem
ftp://sunsite.icm.edu.pl/packages/OpenO … -ux.pl.zip
mam wlaczone to w narzedziach tylko jedno male ale…
pisownia-dostepne moduly i mam zafajkowane wszystkie trzy spellchecker ale jak edytuje to nie mam na liscie jezyka pl nie wiem w czym problem. jak zorbilem co radzil squeet na kompie z netem to cos pobral (co??) i podkreslal bledy wiec moje pytanie co to bbylo?? to cos pobrane z netu??? moze sobie sciagne i przekopjuje?
dziek iz cierpliwosc
Być może właśnie słownik
Nie było go - to został pobrany żeby mógł działać moduł sprawdzania pisowni?
Czyli teraz działa ok?
ale jak on sie dokladnie zazywa tak abym wiedzial na przyszlosc
dzieki za cierpliwosc !
Jeśli ściągnął słownik, to stefe wyżej podał linka…
A jeśli co innego, to po prostu był to brakujący składnik…
Przecież wystarczy w razie problemów w przyszłości ponowić operację zaznaczenia słownika, a OpenOffice sam się uzupełni
w wersji ooo 2 i wyzej w katalogu C:\Program Files\OpenOffice.org ???\share\dict\ooo znajduje sie plik DicOOo.sxw nalezy go uruchomic z poziomu openoffice z wlaczeniem obslugi makr i dalej postepowac zgodnie ze wskazowkami podanymi w pliku. na pewno program zainstaluje odpowiednie slowniki i zacznie podkreslac bledy z mozliwoscia poprawy. zycze powodzenia z ooo!! pozdrawiam. mk
znut widziałeś datę ostatniego posta ??