witam, pobrałem opesuse11 x64 , nagrałem na płytke i działa ale niechcę go instalować gdyż na codzień używam Visty a pozathym nie chce mi się robiuć dodatkowej partycji…
zainstalowałem virtualbox ale wywala że ta masazyna nie jest 64bitowa, jaki program obsłuży 64bitowego opensuse?
Ja posiadam Viste x64 oraz VirtualBox wersja x64 i nie miałem problemów z wirtualizacją opensuse x64 pod tym. Link do VirtualBox x64: http://download.virtualbox.org/virtualbox/2.0.2/VirtualBox-2.0.2-36488-Win_amd64.msi . Z tego co wiem potrzebny jest system 64-bitowy (host pod którym ma działać np. VirtualBox) i program do wirtualizacji tez 64-bitowy.
No i zapewne tutaj jest cały problem. Jak maszyna wirtualna może nagle wykonywać kod 64-bit, skoro sam system jest 32-bit? Z tego co mi wiadomo, tak łatwo z tym nie jest…
Ostatnio obiło mi się o uszy, że jakaś wersja jest przygotowywana, ale mogę się mylić.
Myślę, że nie byłoby z tym problemu. Jeżeli dystrybucja jaką posiadasz, ma już zainstalowane odpowiednie biblioteki, które wymaga Opera, to raczej nie będzie problemów z jej zainstalowaniem (oczywiście wszystko wtedy siedzi w RAMie).