Opera 10.10 - brak możliwości instalacji słownika


(ktośtam) #1

Witam

Mam następujący problem, a mianowicie nie mam możliwości instalacji żadnego słownika korzystając z wbudowanego mechanizmu zaimplementowanego w Operze 10.10.

Kiedy próbuję dodać słownik wyświetla mi się tylko puste okienko:

operaslow.th.jpg

Spotkał się ktoś z Was z podobnym problemem.

Dodam tylko, że dodałem słownik "ręcznie", ale niemniej chciałbym się dowiedzieć co może powodować takie a nie inne zachowanie Operki.

Kilka tygodni temu wszystko działało bez zarzutu, po czym odinstalowałem Operę i wczoraj zainstalowałem na nowo i taka mnie niespodzianka zaskoczyła.

System mam czysty, używam Revo, CCleanera i TuneUp 2010.

Antywirus: NIS2010

OS: W7 Ultimate PL 32bit

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.


(Freeq52) #2

Powiem tak, do tej pory miałem taką sytuację tylko raz, gdy zainstalowałem Operę na innej partycji niż systemowa :smiley: Natomiast nie było nigdy żadnego problemu, gdy instalowałem na domyślnej, więc jeśli zainstalowałeś ją na innej, to ew. spróbuj ją odinstalować, przeczyść CCleanerem i zainstaluj raz jeszcze, tyle że na systemowej.


(ktośtam) #3

Opera jest zainstalowana na partycji systemowej.


(Le_mar) #4

Instalowałeś offline?

Spróbuj naprawić instalację online.

Spróbuj: pomoc → sprawdź aktualizacje.


(ktośtam) #5

Wygląda na to, że problem rozwiązał się sam: za którymś razem z kolei wyświetliła mi się pełna lista słowników.

Dziwne, bo w międzyczasie nie robiłem kompletnie nic.

Mimo tego dziękuję wszystkim za pomoc i serdecznie pozdrawiam.