Opera 68.0.3618.104 nie otwiera się w zmaksymalizowanym trybie

68.0.3618.104 - najnowsza na dzień 16.05.2020 nie otwiera się w trybie max a zawsze w małym oknie.

Oczywiście mogę to zmaksymalizować ale po restarcie znów to samo.

Przeinstalowałem ją, wszystko wyczyściłem - nic nie pomogło.

Taki problem miałem już na poprzednim komputerze i systemie (Win7) - teraz na Win10 (Oryginał - zaaktualizowany na dzień 16.05.2020)

Można to jakoś naprawić bez wywalania po raz kolejny wszystkich ustawień?

u mnie działa :), ale może spróbuj zmaksymalizować operę później trzymając shift zamknij okno

Próbowałem - nie działa

no to może jeszcze, prawym na skrót opery -> właściwości -> uruchom -> zmaksymalizowane

U mnie też trochę dziwnie - jak zamknę Operę “krzyżykiem” (prawy górny róg) to nie zapamięta swojego położenia i rozmiaru okna a jak wybiorę z Menu - Zakończ to jest normalnie i po restarcie otwiera się zmaksymalizowana.

P.S. Nie pomaga ustawienie we właściwościach skrótu - uruchom -> zmaksymalizowane

@Mechanic: Wszystkie proste metody zostały przetestowane i nie pomogły.
@anon47021787: Nie próbowałem zamykac przez Menu bo to trochę uciążliwe za każdym razem… - popróbuję

może któraś wtyczka powoduje problemy? jeszcze możesz spróbować stworzyć nowy profil, znajdują się one w zmiennej winkey+r -> %appdata%, stary gdzieś tymczasowo przenieś i zobaczyć czy z nowym też będzie problem

@Mechanic: jak stworzyć nowy profil? Po wpisaniu %appdata% wyskoczyła mi lokalizacja opery.

Zmień nazwę folderu na jakąś inną a przy uruchamianiu opera sama stworzy nowy profil

@Zaba44: Ale o którą nazwę folderu Ci dokładnie chodzi?

folder ‘Opera Software’ tam są ustawienia i profil opery

Czyli np: Opera Software na np: Opera Software 2?

tak, oczywiście przy zamkniętej operze

Ok, tylko czy nie stracę ustawień, bookmarków itp? Nie chcę się męczyć od nowa ze wszystkim

jeśli zmienisz tylko nazwę to nie stracisz ustawień, tak samo możesz sobie przekopiować ten folder w inne miejsce, aby mieć dla pewności backup profilu

https://help.opera.com/en/computer-bug-wizard/

może za dwa miesiące naprawią.

Przetestowałem - zmiana nazwy folderu nie działa

To zgłoś bug ładnie po angielsku i czekaj 2 miesiące, opcjonalnie zmieszaj z szambem na Twitterze i Facebooku.

Pisałem z kimś na angielskiej linii pomocy - kazali instalując wybrać opcję USB. Raz rozumiem, ale zawsze???

a problem występuje tylko z operą ? czy np IE zapamiętuje ustawienia? albo windows explorer? office?